Més de 30 activitats programades a les Jornades per la Pau i la Cooperació

«La solidaritat és la tendresa dels pobles» es la frase de la poetessa Gioconda Belli que acompanya el programa de les Jornades per la Pau i la Cooperació d’enguany. El programa inclou més de 30 activitats que tenen com a finalitat contribuir a la sensibilització de la ciutadania sobre l’estat actual al món dels drets humans i la difusió de la cultura per la pau. Així doncs, durant els mesos d’octubre i novembre tindran lloc, a diferents espais de la ciutat, activitats que conviden a la reflexió i a promoure una mirada crítica.

Exposicions, xerrades, taules rodones, espectacles, tallers o la fira d’entitats són algunes de les propostes que aniran a càrrec d’entitats de la ciutat vinculades a la solidaritat i la cooperació internacional i de diferents departaments de l’Ajuntament.

Primeres activitats

El programa s’iniciarà el dimarts 4 (19 h), amb la inauguració de l’exposició Quan tot s’ensorra, d’Anna Surinyach, fotògrafa documental, amb textos d’Agus Morales, periodista i escriptor, a la Sala Riu del Centre Cívic Riu. L’acte comptarà amb una lectura de poemes que anirà a càrrec de Bet Izquierdo.

Quan tot s’ensorra és una exposició sense fronteres que es fixa en la reacció de les persones i els col·lectius d’arreu del món quan s’enfronten a una emergència humanitària. Inclosa en la programació de les Jornades per la Pau i la Cooperació d’enguany, es podrà visitar fins al 28 d’octubre.

El dijous 5 (12 h), a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, hi haurà una taula rodona sobre migracions i drets humans, en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. L’activitat, adreçada especialment a estudiants de secundària, comptarà amb la participació de les defensores de drets humans Reyna Ramírez (Mèxic) i Julia Soanirina (Líban/Síria). Inscripcions a cooperacio@gramenet.cat.

I divendres 7 (18 h), la Biblioteca Central acull el grup de lectura «Al voltant dels drets humans: lectures i debats des del local» que, conduït pel Grup Eirene, comentaran el llibre Mujer de frontera de la periodista i defensora dels drets humans Helena Maleno. Hi participarà l’autora i Manuel J. Pérez, coordinador del Grup de Badalona-Santa Coloma d’Amnistia Internacional. Inscripcions a clublecturaddhh.wordpress.com/blog.

Tota la programació de les Jornades per la Pau i la Cooperació es pot consultar a aquí.