Llum verda a 9 camins escolars i una nova escola bressol municipal

Els camins escolars sorgeixen de la necessitat de redefinir els entorns dels centres educatius com a espais comunitaris i com a territoris d'extensió de l’escola.

La Junta de Govern Local d’aquest dimarts 13 ha adjudicat el contracte d’obres corresponents al projecte d’implantació de camins escolars segurs  a 9 escoles de la ciutat en la seva  primera fase: Sant Just, Les Palmeres, Mercè Rodoreda, Joan Salvat Papasseit, Rosselló Pòrcel, Beethoven, Tanit, Sagrada Família i Riera Alta.

En el projecte es defineixen els traçats dels camins segurs escolars i s’elaboren un seguit de propostes que milloren substancialment les condicions globals d’accessibilitat i de mobilitat a les escoles.

Els camins escolars sorgeixen de la necessitat de redefinir els entorns dels centres educatius com a espais comunitaris i com a territoris d'extensió de l’escola, donat que són llocs per al joc, la història i la vida local dels barris. El plantejament és el de guanyar espais d’estada als entorns escolars i, si cal, pacificar-ne els carrers adjacents.

El pressupost d’adjudicació del contracte és de 208.245,61 € (IVA inclòs). Aquest contracte s’emmarca dins del programa amb finançament dels fons europeus, Next Generation.

Nova escola bressol municipal

La Junta ha aprovat inicialment el projecte de construcció d’una nova escola bressol al c/ Amèrica cantonada amb c/ Prat de la Riba amb un pressupost d’execució del contracte de 840.181 € (IVA inclòs), amb l’aprovació definitiva condicionada a la cessió de la plaça pública i el local destinat a la nova escola bressol municipal.