L'alcaldessa Núria Parlon reclama al president de la Generalitat més recursos per a la secundària a la ciutat

L’alcaldessa trasllada la necessitat de que l’Institut 9 compti amb batxillerat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, en la seva visita a l’escola Tanit. Els i les 113 alumnes de FPI que s’han quedat sense oferta també al centre de la trobada.

Aquest dilluns el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep González-Cambray van inaugurar oficialment el curs escolar 2021-2022 a l’Escola Tanit de Santa Coloma. En aquest marc, l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon li ha transmès de nou la urgent necessitat de poder resoldre la problemàtica creada a l’Institut Santa Coloma, "des de l’Ajuntament hem tornat a reivindicar que aquest centre pugui tenir batxillerat. S’ha fet un esforç molt important per disposar del terreny i acondicionar-ho, i és molt necessari que l’alumnat tingui continuitat en aquest Institut amb l’ensenyament post-obligatori."

A més, a l'Institut Santa Coloma, els alumnes de 3er. i 4rt. d’ESO, s’han vist obligats a iniciar les clases a l’Escola Oficial d’Idiomes a causa del retard en la instal·lació dels mòduls prefabricats. "Li hem traslladat a tots dos la importància de solucionar-ho el més ràpidament possible perquè ha originat tot una sèrie de dificultats a les famílies i a l’equip docent."

A Santa Coloma de Gramenet aquest dilluns,  13 de setembre, s’ha posat en marxa un curs escolar que  encara sota els efectes que es deriven de la pandèmia,  presenta un total de 15.557 alumnes entre educació infantil, primària, secundària i escoles bressol municipals. 

L'alcaldessa també ha assenyalat al president Aragonès i al conseller González-Cambray que "la manca de places en formació específica per a la inserció laboral adreçada a aquells joves que no tenen finalitzada la ESO, és un tema que ens preocupa perquè a Santa Coloma tenim 113 alumnes que s’han quedat sense poder entrar en un programa d'aquest tipus."

En aquest acte d’inauguració oficial del curs que ha tingut lloc a l’Escola Tanit , l’alcaldessa Núria Parlon ha anunciat una propera trobada amb el conseller d’Educació “ens hem compromés a seure i valorar les inversions que són necessàries als centres educatius de la ciutat per un cop analitzades treballar de la mà per oferir la millor qualitat als nostres alumnes” i per últim en aquest sentit ha avançat “hem posat en marxa com a projecte pilot a l’Institut Escola Pallaresa les primeres aules Smart Classroom i hem demanat compromís a la Generalitat per poder millorar-les i també per poder estendre-les a altres centres del municipi.”