La Festa Major de Santa Coloma acull el ‘Violeta Festival’, el 1r festival infantil i familiar en clau feminista

La iniciativa és una aposta per l’oci coeducatiu, per sumar i anar més enllà dels estereotips sexistes en les propostes adreçades a infants.

En el marc de la Festa Major de Santa Coloma, La CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista de l’Ajuntament, ha organitzat el ‘Violeta Festival', un festival infantil i familiar coeducatiu, que tindrà lloc el dissabte 4 de setembre a l'escola Fray Luis de León.

L’objectiu del Violeta Festival és contribuir a l’oferta de la Festa Major d'Estiu amb una proposta d’oci infantil i familiar en clau feminista, pel gaudiment de petits i grans. Distribuïdes en tres torns d'assistència (matí, tarda i nit), es desplegarà un ampli ventall d’activitats i atraccions amb un comú denominador: el seu tarannà coeducatiu, una proposta d’oci infantil en clau feminista, per sumar i anar més enllà d’estereotips sexistes.

L’espai Fray Luis de Leon acollirà durant tot el dia espectacles, com ara l’obertura, amb la batucada local de dones Retumbatú, contacontes infantil i familiar (“Contes amb color de cel blau” i “Astrid”, amb Sherezade Bardají), teatre (“La Bruixa d'Oz”, a càrrec de Mitja Mitjoneta, i ”La Superbleda”, a càrrec de la Cia. La Bleda), circ (amb l’espectacle “Iter”, d’Infra·poètic·circ), titelles (“Adeu Peter Pan”, a càrrec de Festuc Teatre), tallers creatius i, com a cloenda, dos concerts on les dones seran les protagonistes.

El primer concert anirà a càrrec de les Konkordia, un grup format per set veus de dones artistes i colomenques, que neix de la necessitat de conscienciar sobre la importància de la figura de la dona als escenaris i d’exaltar la lluita per un canvi social basat en l’horitzontalitat, el feminisme i la diversitat.

Per finalitzar, la cantant, guitarrista i compositora Maria La Blanco tancarà la jornada amb una proposta musical que representa una varietat d’influències musicals que transiten entre els ritmes llatins, la música mediterrània i el flamenc, amb pinzellades de bossa-nova o funky.

A banda de les activitats programades, hi haurà també activitats dinàmiques i participatives fixes, com ara l’espai familiar de joc lliure “Hola Violeta”, a càrrec de la Magrana Curiosa, l’original activitat “Dia de pesca”, a càrrec de L’Avalot, els Punts Liles informatius i assistencials, i també l’Espai Violeta”, on hi haurà diferents jocs alternatius com el taller de xapes, el mur dels desitjos, i un photocall per fotografiar-se amb Violeta, la dragona, la veritable protagonista del festival. 

Per assistir a les activitats cal fer reserva prèvia al web de Grameticket: Violeta Festival