La cursa Maori Race se celebrarà aquest diumenge a Can Zam

L’edició 2019 aspira a assolir un nou rècord de participació amb unes 2.200 inscripcions. La cursa destaca pel volum de participació, i per la qualitat dels obstacles i de l’organització.

L'alcaldessa, Núria Parlon; la Tinenta d'Alcaldessa, Petry Jiménez; el regidor d'Esports, Dani Salgado, han representat a l'Ajuntament a l'acte de representació.

Aquest dilluns, 21 d’octubre, s’ha presentat la 4a edició de la cursa d’obstacles Maori Race, que tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre (10 h) al parc de Can Zam, organitzada per l’Associació Maori Challenge amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquesta ciutat. L’acte de presentació, que s’ha celebrat a les instal·lacions del centre esportiu Duet Can Zam, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Núria Parlon, la tinenta d’alcaldessa i responsable de l’àrea d’Esports, Petra Jiménez, el regidor d’Esports, Daniel Salgado, el director de la carrera, Raúl Santos, i la directora de Duet Can Zam, Marta Moreno. També hi han assistit Ona Sociats, competidora en la categoria d’elit, i Toni Molinos, responsable del “Proyecto Pol”, una iniciativa que s’ha incorporat enguany a la Maori i que li aporta a la cursa una vessant social.

Aquesta cita esportiva millora any rere any i s’ha convertit en un referent a la província de Barcelona, gràcies al volum de participació i a la qualitat dels obstacles i de l’organització: “A Santa Coloma tenim molta tradició de curses. La Maori Race s'ha creat un espai propi dins del calendari del món runner els darrers anys, i atrau a la ciutat centenars de participants de tota Catalunya. Destacar, com a valors afegits, els diferents reptes que ha anat assolint, socials, mediambientals, i també pel que fa a l’increment de la participació femenina. A més, s’ha convertit en una activitat lúdica de referència a Santa Coloma, que la ciutadania espera”, ha explicat l’alcaldessa.

L’any passat hi van participar 2.015 persones (737 dones, 1.156 homes i 122 nenes i nens). Enguany es preveu un lleuger increment del 9%, amb 2.200 inscripcions en total, i una participació femenina encara més elevada. En les darreres edicions ha representat entre un 30% i un 40%, una xifra molt elevada per aquest tipus de curses.

El director de la prova ha destacat que la Maori convertirà Santa Coloma, un any més, en una festa de l’esport, on seran prioritaris valors com l’esforç, la superació i el treball en equip: “El nostre objectiu és mantenir uns nivells similars de participació per poder continuar oferint l’alta qualitat del circuit, i millorar i innovar amb els obstacles, l'essència d'aquest esdeveniment esportiu”, ha dit Raúl Santos. Equiparar el percentatge de gènere 50%-50% és altra de les finalitats.

Es preveu un increment del nombre de colomencs i colomenques que hi participaran. Enguany representaran el 40% del total d’inscripcions, segons les previsions. En la categoria d’elit competirà Ona Sociats, membre del Club colomenc d’atletisme Ironwill Barcelona.

Serà un circuit atlètic de curta distància (7 km) amb més de 25 obstacles, com ara murs, ponts, cordes, càrregues, desequilibris o proves aquàtiques. La cursa sortirà de Can Zam, bordejant la llera del riu Besòs, creuarà les pistes d’atletisme Antonio Amorós i s’introduirà a les instal·lacions del Duet Sports Can Zam, fins a arribar al recinte de Can Zam. Els corredors i corredores podran gaudir d’una cita festiva i innovadora, alhora que exigent.

També hi haurà una edició adaptada, amb un fort component lúdic, per a nenes i nens de 4 a 10 anys, la Maori Kids, amb sortida a les 12 h. Les inscripcions es poden realitzar fins al 23 d’octubre a la pàgina web: www.maorirace.com

Estrènyer lligams amb Santa Coloma

L’espectacularitat d’aquest tipus de proves atreu a un públic nombrós. Per aquest motiu, una altra de les apostes de la Maori Race d’enguany és estrènyer lligams amb la ciutat que l’acull, pel que s’ampliarà el programa d’activitats paral·leles durant tot el matí al recinte de Can Zam, de les quals en podran gaudir els mateixos participants, i també tothom que els acompanyi, així com la ciutadania de Santa Coloma. El servei de barra i els food trucks, que oferiran opcions adaptades a diferents necessitats (vegetarianes, veganes i per a persones celíaques), seran dos dels plats forts d'un programa on també hi haurà animació i activitats, organitzades pel Duet Sports Can Zam.

Projecte Pol

La Maori Race també inclou per primer cop una vessant social, amb la col·laboració amb el “Proyecto Pol”, una iniciativa de Toni Molinos, pare de Pol, que vol donar visibilitat a una malaltia degenerativa considerada minoritària: la hiperglicinèmia no cetòsica (encefalopatía hipergliciémica). Un nombrós grup de persones que formen part del “Proyecto Pol” participarà en la Maori Race amb el Pol, que pateix aquesta malaltia, per tal d’aconseguir superar-la tots junts i donar visibilitat a la causa i suport a la investigació. Aquesta iniciativa neix amb la finalitat d’assessorar a les famílies, donar a conèixer la malaltia, i recollir fons per a la investigació, que es realitza amb col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu. 

Curses d’obstacles

Les curses d’obstacles (OCR) estan experimentant un creixement global, ja que uneixen la combinació de dues disciplines molt populars: el running i el crossfit. Es tracta d’una modalitat de cursa menys convencional, que destaca per tenir un públic popular i generalista, al que li agrada gaudir i participar en equip.

La Maori Race és un circuit nacional, que també se celebra a St. Antoni de Vilamajor (Montseny), i enguany per primer cop a Madrid. El nom, la imatge de marca i la decoració està inspirada en el poble maori, de Nova Zelanda, que va resistir la colonització europea, i és símbol de superació, resistència i esforç. Totes les persones guanyadores que aconsegueixin travessar la línia de meta tindran una medalla que les convertirà en ‘finisher’ del repte Maori. Hi haurà premis individuals i per equips.