La ciutat acull diferents iniciatives de suport als discapacitats

Durant els últims dies Santa Coloma ha estat escenari de diverses iniciatives que posen de manifest l'especial sensibilitat de la nostra ciutat amb els col·lectius de persones més sensibles.

A l'emotiva celebració del Dia de la Salut Mental, cal afegir l'acte de reconeixement de l'empresa inclusiva —en presència del ministre de Treball— o la visita de l'alcalde al nou edifici d'ús social a la carrer de Nàpols.

El ministre de Treball, Celestino Corbacho; la consellera de Treball, Mar Serna; l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz; el director executiu de l'Obra Social la Caixa, Jaume Lanaspa, i els presidents de les entitats organitzadores —ACAPPS, ACTES, Ammfeina, ECOM i FSC Inserta— van presidir l'acte de reconeixement a l'empresa inclusiva, que va tenir lloc el passat 19 d'octubre al Recinte Torribera. L'objectiu d'aquesta trobada era plasmar el treball conjunt realitzat per les entitats i les empreses per promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat. A l'acte van assistir unes 200 persones, entre les quals es trobaven representants dels principals patronals i sindicats. La raó fonamental d'aquesta convocatòria va ser la de compartir experiències sobre el foment de les polítiques d'igualtat d'oportunitats a la feina.

En aquest sentit, es va fer un reconeixement públic a les empreses que han incorporat persones amb discapacitat al seu equip humà, promovent la diversitat a les seves plantilles com un valor afegit i contribuint d'aquesta manera a la seva integració social. Les signatures comercials que han merescut la distinció d'Empresa Inclusiva 2009 són: IMMOG (petita empresa familiar de Girona), Carrefour, Universitat de Girona, Martí Tort (empresa jove que comercialitza cosmètics) i el colomenc Càtering de Nou (està especialitzada en banquets de casament a domicili, menjars preparats, etc.).

 

Nou edifici d'ús social

Les obres de construcció del nou edifici d'ús social, ubicat en la confluència dels carrers de Beethoven i Nàpols, avancen a bon ritme i es preveu que acabin al final d'aquest any. L'immoble, amb una superfície útil de gairebé 2000 m2, albergarà el nou Centri Cívic del Llatí, les oficines del Fundació Aspanide i habitatges amb serveis comuns destinats a persones amb discapacitat intel·lectual (primera i segona planta). Com se sap, Aspanide és una de les entitats colomenques més veteranes i s'ha especialitzat en l'assistència a persones amb discapacitat.

L'empresa municipal Gramepark, responsable de l'obra, està realitzant els revestiments i acabats de les instal·lacions. Dimecres passat, l'alcalde, Bartomeu Muñoz, va visitar l'edifici per comprovar l'evolució del projecte.