La campanya “El mercat em cuida” arriba als nostres nens i nenes

“El mercat em cuida”, campanya adreçada als alumnes de 4rt i 5è de primària en què s'expliquen els valors nutricionals dels aliments i els beneficis de portar una alimentació saludable i equilibrada al llarg de tota la vida, ha arribat també als mercats municipals de Santa Coloma de Gramenet. Concretament, aquesta campanya organitzada per la Diputació de Barcelona a través de la Delegació de Comerç va estar present, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, al Mercat del Fondo d’aquesta ciutat el passat dijous 15 de març.

Per explicar la manera correcte d'elaborar un menú saludable i equilibrat, es va partir d'un programa pedagògic. Amb aquest programa, es va portar un grup de nens i nenes d' entre 8 i 12 anys, estudiants tots ells d’escoles de primària del barri, al Mercat del Fondo per conèixer de primera mà els seus beneficis, a través d'un joc de simulació en el que l’espai central de referència va ser el mateix mercat municipal. D’aquesta manera, es vol transmetre a la canalla el missatge que els mercats són, no només espais de referència del producte fresc i saludable, sinó també llocs privilegiats per a les relacions interpersonals i, en definitiva, per al foment de la convivència i la cohesió social.

Aquest joc va consistir en uns quaderns didàctics on els alumnes van haver d'ajudar 8 personatges amb una disfunció nutricional per, d'aquesta manera, conèixer la necessitat de portar una alimentació saludable i equilibrada. Un cop completada l'activitat, els alumnes participants van rebre com a regal un àlbum de cromos que van poder començar aquell mateix dia.

A través de la pràctica d’aquest joc, els nens del Fondo van tenir l’oportunitat de relacionar-se amb els paradistes del seu mercat i, de retruc, entre ells mateixos. Tos això amb un denominador comú en forma d’objectiu pedagògic, l’adquisició de coneixements i d’hàbits alimentaris saludables