En concret, es podrà tastar plats típics de l’Hindustan, Armènia, el Marroc, la Xina, Llatinoamèrica i receptes de cuina mediterrània, a més de begudes com la chicha de maní, el quaker, el malay chop o el té verd.
També es comptarà amb dues eines de sensibilització per a les persones que s’acostin a gaudir de la mostra: estovalles amb missatges i jocs per combatre els rumors i la discriminació, i contribuir a millorar la convivència entre el veïnatge; i el got reutilitzable «Sabors del Món», que es podrà obtenir a la barra de begudes i que té per objectiu conscienciar la ciutadania per construir una Santa Coloma més neta i respectuosa amb el medi ambient.
Amb aquest esdeveniment es genera un espai de bona convivència i estima pel barri i la seva comunitat, a la vegada que facilita la incorporació de l’eix comercial a la dinàmica comunitària i es promociona la restauració i el comerç de proximitat.
«Sabors del Món» es promou des del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme de l’Ajuntament de Santa Coloma, a través del Projecte de transformació social i comunitària del barri del Fondo «Viu el Fondo», subvencionat per la Diputació de Barcelona, i la col·laboració del CNL L'Heura, el Termcat i el Servei de Salut Pública.
Activitats
Com a novetat d’aquesta edició, s’han programat activitats durant la setmana prèvia:
- 4 de novembre (18 h). Xerrada «Alimentació saludable, sostenible i accessible per a tothom», a càrrec de Saba Mohamed Bibi, investigadora postdoctoral de l’ISGlobal; i Ricard Álvarez, soci de la cooperativa Conreu Sereny. Centre Cívic Fondo.
- Del 5 de novembre al 15 de desembre. Exposició fotogràfica «Què mengem?», de Lucas Vallecillos. Mercat i Biblioteca de Fondo.
- 7 de novembre (17 a 19 h). Activitats per olorar, tocar i jugar amb els olors, viatjar pel món, sobre hàbits saludable i amb titelles comestibles. Plaça del Rellotge.
- 8 de novembre (11 h). Visita guiada a l’hort de Conreu Sereny. Inscripció a ciutatuniversitaria@gramenet.cat.