El Teatre Sagarra va estrenar dijous “Giselle” de la Companyia del Ballet de Santa Coloma-David Campos

El coreògraf, acompanyat de la Tinent d’Alcalde ponent Cultura Montse Olivés, va presentar als mitjans el nou projecte Pavlova, per fer arribar la dansa clàssica al màxim nombre de persones, especialment als joves.

El Teatre Josep Maria de Sagarra estrena aquest dijous (21.00) la nova producció de la Companyia de Ballet de Santa Coloma-David Campos. Es tracta de “Giselle i les dones de l’aigua”, on el coreògraf transporta l'argument clàssic de Giselle a un entorn contemporani i pren la llegenda de les dones de l'aigua, molt arrelada a certes zones de Catalunya.

La violència de gènere, l'engany i la mal entesa superioritat dels homes sobre les dones són temes universals que continuen sent vigents avui dia. Per això, la companyia de Campos ha decidit apropar “Giselle” a l'imaginari cultural actual.

La protagonista de Campos no és amable ni dolça, és una jove adolescent que escolta música amb el mp3, va a festes, coneix al seu primer amor. Segons David Campos “l’obra parla d'emocions elevades a l'enèsima potència: l'amor, la passió i la diversió però també la tragèdia, el terror i la mort".

Per a aquest projecte, el Ballet de Santa Coloma-David Campos ha comptat amb l'artista Jesús Pastor, que ha estat Ballarí Principal de la Compañía Nacional de Dansa (CND), ballarí de l’American Ballet Theatre i ha col·laborat amb Tamara Rojo, Igor Yebra i Ángel Corella, entre d’altres.

Per aconseguir el dramatisme de l’obra, David Campos han comptat amb el músic Llorenç Peris -que ha adaptat la música original de Adolphe Adam- i amb el videoartista Joan Brobot, que ha ideat unes projeccions per acompanyar el ballet.

Projecte Pavlova
“Giselle” es representarà també els propers 28 i 29 al Teatre Sagarra. Aquesta estrena s'emmarca en el Projecte ‘Pavlova', un acord cultural i artístic entre el Ballet de Santa Coloma-David Campos i diferents consistoris de Catalunya, entre els quals destaca el de Santa Coloma. L'objectiu és fer arribar la dansa clàssica al màxim nombre de persones, especialment als joves. En aquest sentit, la companyia resident del Teatre Sagarra fa una proposta de gira a diferents ciutats i teatres de la geografia catalana, oferint els seus espectacles i programes educatius amb unes condicions que possibilitin la difusió de la dansa reduint o eliminant pràcticament les despeses de contractació.