L’objectiu és millorar el nostre coneixement sobre els problemes ambientals, influir positivament en el nostre entorn i provocar una reflexió sobre quines són les actuacions que incideixen en el medi ambient i quin és el nostre grau de responsabilitat.
Les propostes es desenvoluparan en diversos indrets del terme municipal com ara el parc de la Serralada de Marina, el riu Besós i els diferents parcs i jardins de la ciutat. Cal destacar també la incorporació d’un nou espai d’educació ambiental al municipi: l’Aula Ambiental Isabel Muñoz, al parc de Can Zam, que conforma un nou espai de referència juntament amb les jugateques ambientals i el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli.
L’aposta per l’educació ambiental es pot observar en la millora de la qualitat i quantitat de l’oferta, amb novetats com l’activitat «Scape Room. Podrem escapar del destí del canvi climàtic!», al voltant del reciclatge, i l’adhesió a les iniciatives europees L’Hora del Planeta, el Clean Up Day i el Dia Mundial del Medi Ambient. Col·laboren o participen en el programa diferents entitats municipals i supramunicipals com ara el Centre d’Estudis del Barcelonès Nord, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona o la Universitat de Barcelona.
Aquesta programació va néixer l’any 2011 amb la creació del Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli i s’ha anat poc a poc enriquint amb la incorporació de tallers realitzats també en altres espais. Durant el 2018, prop de 3.500 persones hi van participar.
Activitats del cap de setmana
El programa s’estrena dissabte dia 23 (d’11.30 a 13.30 h), a la nova Aula Ambiental Isabel Muñoz, amb el taller «Els arquitectes de la natura. Com els ocells construeixen els seus nius». Els assistents podran construir un niu amb els materials que proporciona la natura. El 24 de març, a partir de les 11.30 h, a l’Aula Ambiental, hi haurà la sessió «Les matemàtiques: el llenguatge de la natura». Per acabar, el taller «Marietes, les guardianes de la natura» es realitzarà al Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli el diumenge 24, d’11.30 a 13.30 h. S’hi explicarà per què les marietes són animals beneficiosos i quantes espècies conviuen amb nosaltres. A més es podrà construir un refugi per a marietes! Per a assistir a totes aquestes activitats cal inscriure’s prèviament trucant al 618 007 230 de 9.00 a 14.00 o escrivint a ecometropoli@gramenet.cat.