El nou pla estratègic metropolità a Santa Coloma

El divendres 16 de setembre es presentarà a La CIBA la missió 'Nivells de renda suficients', una de les 8 del Compromís Metropolità, el nou pla estratègic de la regió metropolitana de Barcelona.

El divendres 16 de setembre tindrà lloc a Santa Coloma de Gramenet el segon acte de la Gira de presentació de les missions del Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona, amb la presentació de la missió 'Nivells de renda suficients', que té com a objectiu assolir els nivells salarials dels convenis col·lectius vigents sobre la base d'un salari mínim de referència adaptat a la realitat de la regió metropolitana de Barcelona.

L'esdeveniment, organitzat pel PEMB (Pla Estratègic Metropolità de Barcelona) i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Diputació de Barcelona, es durà a terme a La CIBA, de Santa Coloma, de 10:00 h a 12:00 h, i comptarà amb la intervenció de l'alcaldessa, Núria Parlon, en la taula instucional d'obertura de l'acte.

En el decurs de l'acte es presentaran diferents projectes actuals que s'estan duent a terme per impulsar un salari més digne, com ara projecte propi de La CIBA.

Sobre la Missió

Les rendes del treball, principal font d'ingressos a la majoria de les llars, han de mantenir-se en uns nivells que garanteixin assolir els ingressos per sostenir una vida digna. Així mateix, l'estructura productiva ha d'impulsar ocupacions amb salaris i condicions prou atractius per retenir el talent i estimular la participació del jovent en el mercat laboral.

Compromís Metropolità 2030

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) és una associació privada sense ànim de lucre —promoguda per l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona— i els seus objectius es plasmen en l'aprovació dels plans estratègics metropolitans. Actualment, s'està impulsant 'Barcelona  Compromís Metropolità 2030', el nou pla estratègic per a la Barcelona metropolitana i els seus 5 milions d'habitants.

El PEMB és un instrument per identificar les necessitats i potencialitats del territori a mig termini, preveure les tendències i amenaces i fer propostes per afrontar el futur en les millors condicions.

Gira de presentació de les Missions del Compromís Metropolità 2030

Aquest mes de setembre el PEMB fa una gira per les localitats metropolitanes de Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Vilanova i la Geltrú, Mollet, Mataró, Santa Perpètua de Mogoda, El Prat de Llobregat, i Rubí, amb l'objectiu de donar a conèixer les 8 missions que conformaran el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona, la dels 5 milions d'habitants.  

La gira conclourà el 7 d'octubre a Sant Adrià del Besòs, on es durà a terme l'acte de presentació del Compromís Metropolità 2030.