El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, visita el Parc de Can Zam on s'ubicarà un nou equipament esportiu i cultural

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i l'alcaldessa, Núria Parlon, han explicat aquest matí a Can Zam com serà el futur equipament amb una piscina olímpica i espais multifuncionals per a la dansa, gimnàstica rítmica, patinatge artístic, i activitats per a la gent gran. El govern central aportarà 5 milions d'euros per a la seva construcció mitjançant els Pressupostos Generals de l'Estat.

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha visitat aquest matí Santa Coloma de Gramenet per conèixer la zona del Parc de Can Zam on s'instal·larà un futur equipament esportiu i cultural, projecte al qual el Govern d’Espanya aportarà 5 milions d’euros.
Acompanyat per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha visitat l’Aula Ambiental Isabel Múñoz del parc i el jardí de papallones i insectes adjacent per desplaçar-se després al Camp Municipal d’atletisme "Antoni Amorós".

El ministre, Miquel Iceta, ha fet unes primeres pinzellades del que será el nou equipament de ciutat, “un equipament esportiu d'alt nivell dissenyat per l’ajuntament amb la voluntat que sigui molt polivalent amb elements que Santa Coloma no tenia, com una piscina olímpica, i on a més es puguin practicar diverses modalitats esportives que ara no tenen prou llocs on practicar-se”.
Iceta s’ha referit al projecte del parc en la seva globalitat "un Can Zam molt equipat requereix inversions molt fortes i l'Ajuntament reclama el compromís d'altres administracions. El govern central vol aprofitar aquesta avinentesa per demostrar que l'esport i la cultura són elements per garantir la prosperitat, el benestar i la convivència" i ha lloat la visió que en té l’ajuntament, "fa molts anys que té un projecte global, un disseny, una visió integral del que ha de ser el parc, que no s'acabarà fent realitat d'un moment per l'altre, però convé saber on es va i en aquest sentit agraeixo al consistori la seva visió, compromís i insistència perquè la resta d'administracions hi participin".

L’alcaldessa, Núria Parlon, han explicat que el futur equipament esportiu comptarà amb una piscina olímpica i espais multifuncionals per a la dansa, gimnàstica rítmica, patinatge artístic, i activitats per a la gent gran, "ja el teníem planificat d'acord amb l'escolta activa que fem habitualment amb veïnat, associacions esportives i culturals, això vol dir que aquest equipament tindrà una piscina olímpica, que no tenim a la comarca, complementada amb els usos lúdics de les nostres aigües termals. Podrem desenvolupar un equipament d'abast metropolità per reivindicar les potencialitats del territori del Besòs, ple d'oportunitats però també amb algunes amenaces en clau de vulnerabilitat".
Pel que fa al projecte conjunt del parc, Núria Parlon ha assegurat que "Can Zam conjuntament amb el Parc Fluvial del Besòs és un espai cabdal per generar oportunitats de vida i dignificar els entorns naturals i la biodiversitat de la ciutat, però també aquest ha de ser un parc on passin coses que han d'estar relacionades amb un dels actius de Santa Coloma, que és la cultura i l'esport".
Per acabar ha demanat la col·laboració i la complicitat d’altres administracions, "en aquest projecte de Can Zam es treballa des de fa molts anys i per la seva dimensió necessita molts recursos complementaris, i alguns d'ells d'altres administracions com l'AMB, la Diputació de Barcelona o el fons europeus, Next Generation, recursos que hem de sumar per la transformació de la ciutat".