El Centre Comarcal d’Atenció als Animals de Companyia del Barcelonès (CCAAC) obre les seves portes

El Centre Comarcal d’Atenció als Animals de Companyia del Barcelonès (CCAAC) ha entrat en funcionament aquest mes d’abril. El CCAAC del Barcelonès ha obert les seves portes al carrer dels Xiprers s/n de Badalona, on té la seva seu.

Els ajuntaments de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet i el Consell Comarcal del Barcelonès (CCB) van subscriure un conveni per a la implantació del servei comarcal d’atenció als animals de companyia. Els tres ajuntaments van delegar en el CCB, mitjançant aquest conveni, per a l’assumpció de competències corresponents a la gestió del servei. Tanmateix, el CCAAC està integrat a la Xarxa de Centres d’Acollida d’Animals Domèstics i de Companyia de la Diputació de Barcelona.

EL CCAAC està facultat per a dur a terme la recollida d’animals abandonats, perduts o ensalvatgits, l’acollida i custòdia dels animals recollits o rebuts en cessió -incloent l’atenció veterinària als mateixos- tasques per a la recuperació d’animals i tasques d’adopció dels animals acollits.

El Centre ocupa un total de 4.710 m2, dels quals 156 m2 corresponen a l’edifici principal, equipat amb sales de cures i d’hospitalització, un laboratori, així com un aula polivalent i les zones de serveis i d’administració. A banda hi ha l’àrea de recepció - on es duu a terme l’exploració dels animals- amb quatre gàbies subdivisibles i un bany antiparassitari. El CCAAC té capacitat per a cent vint-i-sis animals. Compta amb quaranta-dos boxes amb una capacitat màxima per a tres gossos cadascun i amb tres recintes de gats amb pati propi i amb capacitat màxima per a dotze gats cada recinte. Completen l’equipament un pati d’entrada i un de servei, a més de patis independents per als diferents pavellons, amb arbrat, i una zona enjardinada.

El CCAAC realitza un servei de recollida ordinari cada dia de 10 a 14 hores i amb caràcter d’emergència durant les vint-i-quatre hores del dia. Els ciutadans/nes que detectin un animal en possible situació de risc han de posar-se en contacte amb la policia local del seu municipi.

El Centre resta obert a l’atenció al ciutadà de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores i les tardes dels dimecres, de 16 a 18 hores. Els dissabtes i diumenges al matí, i  els dimecres a la tarda es destinaran, de manera preferent, a gestionar adopcions d’animals.