Els dies 9, 10 i 11 està tenint lloc la segona edició del Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma al CRJ Mas Fonollar i a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, amb un total de 14 títols sobre temàtiques ben diverses. La finalitat del Festival és promoure un fòrum de reflexió i debat, que porti a primer pla la qüestió dels drets humans al món a través de la representació artística continguda en cintes i vídeos de producció independent. Demà dissabte 11 de sembre (20.15) se celebrarà a la sala d’actes de l’esmentada Biblioteca el lliurament de premis i la projecció de la pel·lícula guanyadora. L'acte estarà presidit per l'alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon. Tot seguit (22.30) hi haurà la cloenda amb un concert acústic de dos components del grup colomenc Jaleo Real (Los Jaleitos). L’entrada a tots els actes és gratuïta.
El Festival forma part de la campanya “El Nadal al cor” i concedeix un espai ampli al cine polític, a la promoció dels drets individuals i les llibertats democràtiques, a la tolerància i al respecte dels drets de les minories, als drets socials, al treball i a la solidaritat. Les obres seleccionades descriuen la recerca individual o col·lectiva a propòsit de l’entorn social i natural. En aquest sentit, hi haurà debats, taules rodones i trobades entre el públic i els autors amb la participació d’especialistes, personalitats i organitzacions populars.
L'acte inaugural es va celebrar a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (18:30). Després, es van projectar tres títols: Y el cine marcha, un documental de 70 minuts sobre els drets humans, dirigit per Manuel Huerga; Camas calientes, un curt sobre la immigració que han dirigit Lluc Güell i Paula Morelló, i Vergüenza en los tiempos del cólera (52’), un documental de Javier Arcos sobre salut i drets humans. Alhora, al Mas Fonollar (19.00), es podrà veure Daisy Cutter-Cortadora de margaritas (7’), film d’animació sobre drets humans, d’Enrique García i Rubén Salazar; Territorios sin paz (29’), d’Unai Aranzadi, que aborda el tema de la pau, i Espejito de colores (72’), documental sobre el medi ambient de l’argentí Miguel Mato.
El dia 10 de desembre, a partir de les 18.30, hi haurà a la Biblioteca tres projeccions més: La voz a ti debida (54’), d’Antonio Girón Serrano, un documental sobre la memòria històrica; El ambidiestro (15’), una obra de ficció sobre la mateixa temàtica, d’Antonio Palomino Rodríguez, i Malta Radio (84’), un treball de Manuel Menchón sobre les migracions. Al Mas Fonollar (18.30), es projectaran RASD, ¿justicia sin guerra?(52’), de Josep Lluís Penadès, i Lautaro, 500 años (26’), una ficció sobre la lluita indígena del xilè Vicente Montecinos.
Finalment, dissabte dia 11 (17.30) es faran tres projeccions al Singuerlín: Reloj de arena (2’), un curt de David Turpin Garcia sobre la violència de gènere; La autoridad (10’), obra ficció sobre la immigració de Xavi Sala, i Haroldo Conti (94’), una producció argentina de Miguel Mato sobre la memòria. Al Mas Fonollar (17.00), només n’hi haurà una: Sombras (94’), una coproducció de França i Espanya, d’Oriol Canals, sobre la immigració.