Aquest dijous 19 de gener (19.00), Francesc Torralba, catedràtic d’ètica aplicada de la Universitat Ramon Llull i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat, pronunciarà la conferència "El que ens uneix a tots. Les condicions del diàleg ", a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré de Santa Coloma (plaça de la Sagrada Família s/n). Torralba és partidari d'una espiritualitat que no exclogui el patrimoni de les religions.
Aquest acte està organitzat per l'Associació Colomenca per al Diàleg Interreligiós (ACDI) amb la col·laboració de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
Francesc Torralba Roselló (Barcelona, 1967)
En l’actualitat Francecs Torralba és professor d’Història de la Filosofia contemporània i Antropologia filosòfica de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i imparteix cursos i seminaris en moltes altres universitats d’Espanya i de Sud -Amèrica. A més, imparteix conferències per tot el país i participa en congressos de caràcter nacional, europeu i internacional. Forma part de diversos comitès d’ètica i és el director de la Càtedra Ethos d’ètica aplicada a la Universitat Ramon Llull, Director del Ramon Llull Journal of applied Ethics, i des del maig de 2011 el President del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya. Al desembre del 2011 ha estat nomenat per Benet XVI consultor del Consell Pontifici de la Cultura de la Santa Seu. El seu pensament s’orienta cap a l’antropologia filosòfica i l’ètica. Emmarcat dins del personalisme contemporani, planteja en la seva obra una anàlisi de les qüestions centrals de l’existència humana (el patiment, el silenci, la mort, Déu, el sentit, la llibertat) des d’una perspectiva filosòfica que tracta d’integrar la riquesa de l’herència judeocristiana i els corrents filosòfics moderns i contemporanis.