Comença la campanya intensiva d'estiu d'aigualeig dels carrers

La neteja amb aigua reforça l'escombratge manual diari i el mecànic setmanal en tots els barris. L' Ajuntament crida la ciutadania a gaudir de l'espai públic amb civisme i corresponsabilitat.

Ha començat la campanya d'estiu de neteja intensiva de la via pública; un treball que es realitza projectant aigua freàtica a pressió amb mànega sobre la calçada i les voreres. Enguany, aquesta campanya coincideix amb l'avanç en la desescalada del confinament provocat per la crisi sanitària de la Covid-19, la qual cosa farà augmentar substancialment l'afluència de persones en els espais públics.
Una vegada més, l'Ajuntament apel·la al civisme, a la col·laboració i a la corresponsabilitat de la ciutadania per mantenir la inversió i el treball de neteja que es duu a terme als carrers.

L'ús d'aigua a pressió o aigualeig augmenta la qualitat de la neteja viària amb escombratge que es realitza diàriament, i de l'escombratge intensiu setmanal mecànic que es fa amb escombradora i bufadora també tots els dies de l'any. L'aigualeig és especialment útil durant els mesos d'estiu perquè redueix la incidència d'algunes al·lèrgies i malalties respiratòries, al mateix temps que elimina males olors.

A Santa Coloma de Gramenet funcionen, de manera permanent, fent aquest treball d'aigualeig, tres camions cisterna (dos de matí i un de nit). La campanya d'estiu, que comença demà i que s'allargarà fins al mes d'octubre, augmenta fins a cinc el número d'aquesta mena de camions (tres de matí, un de tarda i un de nit), que presten servei de dilluns a divendres. Els caps de setmana i festius aquesta neteja es duu a terme amb un camió al matí i un altre a la tarda.

Més aigualeig en tots els barris

Com a resultat d'aquest augment de camions en servei, es millora la freqüència d'aigualeig en tota la nostra ciutat. En els barris de major densitat de població, en els quals l'ús de l'espai públic és més intensiu, es dupliquen els aigualejos setmanals. En la resta dels barris de Santa Coloma, aquestes neteges intensives es faran setmanalment.

Els carrers que són estrets per al pas dels camions cisterna es netegen també amb el mateix sistema d'aigua a pressió amb mànega, però usant un vehicle de menors dimensions anomenat 'Citylab'.

En tots els casos, durant els pròxims mesos s'augmenta la dosi de producte desodoritzant a l'aigua.