Dia Mundial del Càncer de Mama

Campanya 'Recicla vidre per elles' per prevenir el càncer de mama

L'Ajuntament s'ha sumat a la campanya solidària "Recicla vidre per elles" de Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de el reciclatge d'envasos de vidre a Espanya.

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama (19 d'octubre), es van instal·lar el passat 14 d'octubre tres contenidors rosa per fomentar el reciclatge d'envasos de vidre i la prevenció de el càncer de mama. S'han col·locat en llocs emblemàtics de la ciutat, pels quals passen moltes persones diàriament: al costat de la façana de La Ciba, al passeig de Llorenç Serra; enfront de l'mercat municipal del Fondo, al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer amb la plaça Nova de Fons, i davant de l'mercat de Singuerlín, a la
carrer Aragó amb l'avinguda del Puig Castellar.

La ciutadania podrà tirar en aquests contenidors rosa tot tipus de vidre, com en els verds habituals: ampolles, ampolles, pots i flascons de vidre (sense la seva tapa, que ha d'anar a l'contenidor groc). Els iglús solidaris romandran a la ciutat fins el proper dilluns 26 d'octubre. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en aquests contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Davant el Càncer.

Aquesta iniciativa té com a objectiu mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre per tenir cura de l'medi ambient i contribuir així a una causa solidària: la prevenció de el càncer de mama. A aquesta edició, s'han sumat 140 ciutats d'Espanya (14 de Catalunya), i en total s'han instal·lat més de 370 contenidors roses.

En 2019, la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet va reciclar 1.213 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va ajudar a reutilitzar de mitjana 10,2 kg d'aquest material.