Arrenca la Fase 1 de Barri per a Vianants a Riu Nord i Sud

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de la implantació del projecte “Barri per a Vianants” en la Fase 1 a Riu Nord i Riu Sud.

Els treballs han començat amb l'arranjament de la placeta adjacent a la plaça Baró, al mateix carrer Baró, en el tram entre Lluís Companys i Santa Rosa. Les obres duraran 3 mesos amb un pressupost 337.786 euros i finançament dels fons Next Generation.

El projecte prioritza la transformació dels barris per a les persones vianants, i alguns dels seus eixos d’actuació per aconseguir-ho són: la disminució del trànsit de vehicles a l’interior dels barris, dissuadir aquest trànsit de pas i reduir-lo al trànsit del veïnat, facilitar la mobilitat sostenible i l’accessibilitat a les persones i l’execució com a pas elevat dels punts d'accés i sortida als barris.

De forma consensuada amb l’AAVV Riu Nord, el c/Baró, entre Lluís Companys i Santa Rosa, esdevindrà una zona sense trànsit, totalment per a vianants on es reforçarà l’espai verd amb l’objectiu de recuperar el carrer per al veïnat com a lloc d’esbarjo, gaudi i relació social. El nou espai s’organitzarà al voltant de l’eix verd format pels grans parterres on s’hi col·locaran bancs, aparcament de bicicletes, jardineres. Tanmateix, en breu s’iniciarà, un cop aprovat el projecte, la licitació de les obres del carrer Baró, entre Mare de Deu dels Àngels i carrer Major.