De l’1 al 31 de maig, Santa Coloma de Gramenet esdevindrà lloc referent de la gastronomia, l’alimentació sana i els productes de proximitat. Comença el «Santa Coloma deGusta», un ampli programa d’activitats per gaudir amb amics o en família de la qualitat i diversitat de la gastronomia de la nostra ciutat, un dels sectors econòmics més actius i en creixement continu. Aquesta iniciativa, que forma part del nou segell de ciutat, Santa Coloma Gastronòmica, està impulsada per l’Ajuntament amb la implicació del teixit comercial local —bars i restaurants, entitats, associacions del comerç i Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera— i amb el suport de la Diputació i de la Generalitat. Al maig, s’hi oferiran 22 experiències gastronòmiques a la ciutadania com tallers amb tasts, maridatges, show cookings de xefs locals de renom, fires de productes de proximitat i vermuts populars, entre altres activitats perquè els paladars més exigents en gaudeixin.
28 plats especials per deGustar
Una de les propostes destacades la protagonitzen els 28 bars i restaurants locals, identificats amb el distintiu Santa Coloma deGusta, que oferiran un plat especial elaborat exclusivament per a l’ocasió, amb el maridatge d’una copa de cervesa o vi per un preu de 3 a 5 €. L’Ajuntament ha editat una guia on apareixen tots els locals participants, amb una imatge del plat, el preu i els horaris de degustació. En aquesta guia, que es pot recollir a l’Ajuntament, als centres cívics, als casals i als establiments participants, es detallen les activitats del programa.
En la primera setmana del «Santa Coloma deGusta», hi destaquen un taller sobre els beneficis i les percepcions relacionades amb els làctics, que ofereix el Campus de l’Alimentació (3 de maig, 10.00 h); un taller de maridatge de cerveses artesanes i dolços a la Biblioteca del Fondo (3 de maig, de 18h a 20h, Cerveses Capfoguer), i un taller de cocteleria a l’Hotel Ibis (6 de maig, 19h). Dos moments culminants d’aquesta setmana seran, d’una banda, el show cooking sobre la nova tradició, que oferirà el xef colomenc Francesc Armengol (restaurant Ca n’Armengol), a la Biblioteca del Fondo (dissabte 7 de maig, d’11.30h a 13.30h). De l’altra, l’Open Night del Mercat Sagarra, que obrirà les seves portes de 20h a 24h el dissabte 7 de maig, en una nit on les protagonistes seran les tapes. També hi haurà una visita guiada a la vinya d’en Sabater i un tast de vi a Torribera Esportiu (diumenge 8 de maig, 11h).
Xous amb estrella Michelín
Més endavant, tindrà lloc un show cooking del xef del restaurant Lluerna, amb estrella Michelín, Víctor Quintillà, a l’espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo (dissabte 14 de maig, d’11.30h a 13.30h) i un taller de maridatge de salmó fumat i vi al celler El Cantó del Vi (dimarts 17 de maig, 19h). A més, hi haurà la visita de l’expert en maridatge de formatges i vins Kike Ojanguren (Centre Cívic del Riu, el 24 de maig, 19h).