Arrenca el període de portes obertes als centres educatius de la ciutat per al curs 2021-22

Les jornades de portes obertes d’escoles i instituts enguany es duran a terme de forma virtual. Es llença una campanya per orientar a les famílies en el procés d’elecció del centre educatiu.

Unes 2.400 famílies de la ciutat hauran d’escollir durant les pròximes setmanes el centre escolar on estudiaran les seves filles i fills el curs 2021-22. Enguany, la pandèmia de la Covid-19 condicionarà les tradicionals jornades de portes obertes, que s’hauran de dur a terme, majoritàriament, de forma virtual, a causa de les mesures sanitàries establertes.

L’Ajuntament ha activat nous canals de comunicació per suplir aquestes jornades; s’ha creat un apartat sobre preinscripció i matrícula escolar en aquest web municipal on es pot conèixer tota la xarxa d'escoles i instituts de la ciutat, i es poden fer visites virtuals i passejades en 360° per descobrir cada centre: el projectes educatiu, les instal·lacions i espais, l’equip docent, el funcionament i la metodologia de treball amb l’alumnat. Alguns centres, de forma puntual, oferiran visites presencials.

A més a més, aquesta setmana s’ha encetat una campanya informativa especial per acompanyar a les famílies, i poder-los-hi aportar tota la informació dels centres escolars de la ciutat, així com resoldre’ls tots els dubtes que els hi puguin sorgir.
D’altra banda, es penjaran píndoles informatives en forma de vídeos en aquest web municipal, on hi ha dades sobre el  procés de preinscripció, baremació dels punts, un cercador d’escoles i les orientacions per la tria de centre. Si tot i així, hi ha dubtes, es pot reservar cita per a una atenció presencial, telefònica o telemàtica a través de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

Els diferents centres educatius també organitzaran videoconferències, en les que es podrà conèixer l’equip directiu i el projecte educatiu. Les dates i horaris s’han de consultar a la web de cadascuna de les escoles i instituts instituts i també estaran disponibles en aquest web municipal.

Els infants que comencin l’escola a P3 podran fer les preinscripcions del 15 al 24 de març, mentre que l’alumnat que hagi de començar l’educació secundària, podrà fer la preinscripció del 17 al 24 de març. També caldrà seguir aquest procés de preinscripció si es vol canviar de centre educatiu o bé si no s’estava a l’institut durant el curs. anterior.

OME
• Per demanar cita prèvia: 93 462 40 90 / www.gramenet.cat/seu-electronica/cita-previa
• Per enviar una consulta: escolaritzacio@gramenet.cat / 93 462 40 58