Acte de lliurament dels premis del Festival de Cinema de Drets Humans

Dissabte 3 de desembre la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré acollirà l'acte de lliurament del premis del Festival Internacional de Cinema de Drets Humans (21.30). Enguany s'hi presenten 17 pel·lícules.

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet està acollint -de l'1 al 3 de desembre- la 3a. edició del Festival Internacional de Cinema de Drets Humans, un espai de reflexió i debat a partir de la projecció de pel·lícules i documentals que aborden les principals mancances de llibertats fonamentals arreu del món.

El Festival inclou la projecció de 17 pel·lícules, documentals i curtmetratges independents de sis països (Costa Marfil, Itàlia, Senegal, Canadà, Perú i Espanya).

El certamen es desenvolupa en dos espais -la Sala d’Actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré i el Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar- i les projeccions precediran a les taules rodones i debats encapçalats pels directors i directores dels films, protagonistes i especialistes en la defensa de drets humans i de la solidaritat.

Membres del Jurat

El dissabte 3 de desembre, a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (21.30 hs) es celebrarà l’acte de lliurament dels premis i la projecció de la pel·lícula guanyadora. El jurat està integrat per professionals del món del cinema, com són Fabio Gobbio (muntador), Pau Guix (director i guionista), André Herrera (actor), Miguel Ibáñez Monroy (guionista de cinema, televisió i teatre) i la regidora de Cultura de Santa Coloma Petra Jiménez. Es concediran tres premis –Millor pel·lícula de Drets Humans, Millor Pel·lícula d’Igualtat i Interculturalitat i Millor Pel·lícula de Memòria i Justícia Universal- a més del Premi especial del Públic.

Enguany, s’ha proposat als 8 instituts colomencs el passi de les pel·lícules d’aquest certamen, amb les posteriors activitats de debat i reflexió adreçades als joves estudiants, a càrrec dels organitzadors del festival i, en alguns casos, dels autors i protagonistes de les produccions.

La 3a. edició del Festival està organitzada per l’Asociación Acción y Participación (AP), la Fundació Internacional Olof Palme i Ajuntament de Santa Coloma; i hi compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Casa Amèrica de Catalunya, Centre Euro-Argentí de Catalunya i la Xarxa de Televisions Locals, entre d’altres.

La defensa de les llibertats a l’Àfrica i els Indignats, temes destacats

El Festival continua sent un projecte de ciutat que obre una nova oportunitat per continuar debatent i apostant per la defensa dels drets humans, la pau i les llibertats fonamentals de les persones arreu del món.

Enguany, s’ha posat especial accent en les lluites a l’Àfrica per les igualtats ètniques, religioses i politiques, i els principals problemes que avui castiguen aquest continent (la fam i la manca d’aigua). A partir de les projeccions també es podrà reflexionar sobre la lluita dels drets humans del poble Sahrauí, la persecució política de les persones que busquen la igualtat a Sudamèrica, la lluita de les dones espanyoles de la postguerra, la visió dels nens i nenes de la Guerra Civil espanyola, entre d’altres. Especial menció també es realitzarà al moviment dels indignats i el reflex de la seva lluita en el moment actual.

Santa Coloma en la promoció dels drets humans i les llibertats

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet té una llarga trajectòria en la promoció dels drets humans i les llibertats democràtiques. L’Ajuntament, juntament amb les entitats del món de la solidaritat i cooperació i la ciutadania, organitzen cada any esdeveniments com les Jornades per la Pau i la Cooperació, la Festa de la Cooperació colomenca i al proper Nadal està previst el cicle d’exposicions Diaris de Viatge al Centre Cívic Riu, entre d’altres.

A més, està en marxa al Mas Fonollar l'Espai per la Pau i la Cooperació i els Drets Humans, amb l'objectiu d'esdevenir una porta oberta a l'educació per la pau en l'àmbit local. Cal afegir que la ciutat forma part del projecte Municipis constructors de Pau que agrupa a 25 ciutats catalanes amb l'objectiu de prevenir la violència, fomentar la convivència, educar per la Pau i, en definitiva, contribuir a fer unes societats més justes.