Els 17 jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers, entre ells el Puig Castellar, han programat per aquest cap de setmana diferents activitats gratuïtes per a totes les edats: “Descobrireu el poder de l’aristocràcia ibèrica sobre el territori i la gent que hi vivia...”.
També us animem a que participeu en la nostra galeria del Flickr per a compartir les imatges que feu el Cap de Setmana. Entre les fotografies que envieu i els vostres comentaris premiarem les més originals i arqueoatrevides!
Les activitats que el Museu Torre Balldovina ha organitzat pel cap de setmana ibèric són:
Dissabte 3 d’octubre:
Visita guiada al jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès, el qual, juntament amb el Puig Castellar, formen el país dels Laietans de La ruta dels ibers. Aquest poblat es localitza al cim d’un turó de la serra de Collserola, des d’on es domina tota la plana vallesana, el qual va ser un important centre d’acumulació de l’excedent agrícola, base d’un actiu comerç amb altres pobles de la Mediterrània.
Preu: 2,00 €; Amics del Museu: gratuït (desplaçaments amb autocar). Inscripcions a partir del 22 de setembre al Museu Torre Balldovina (plaça de Pau Casals s/n, telèfon 93 385 71 42).
Diumenge 4 d’octubre. Activitats al poblat ibèric Puig Castellar:
- 11 a 14 h: Tallers pràctics artesanals d'època ibèrica: encunyació de moneda, ornamentació i rituals en època ibèrica. Visita a l’habitatge ibèric reconstruït i als flips didàctics (interactius) dels ibers: l’iconoscopi (ambientacions ibèriques), diari de camp de l’arqueòleg, les finestres de l’enigma (els cranis enclavats), l’estratigrafia, el cronòleg (la línia del temps) i l’escriptori ibèric.
- 12 h: Visita guiada al jaciment per conèixer les funcions defensives i de control del territori del Puig Castellar, com a vilatge fortificat, un element més de la xarxa ideada pels grups polítics dirigents per a l’organització i control de l’Estat.
- 13 h: Els poblats de la Laietània se saluden: comunicació amb miralls amb altres jaciments ibèrics laietans propers.
Museu Torre Balldovina (tel. 93 385 71 42),