El guardó consta dels premis següents:
- Premi Càtedra UB-DANONE al millor Treball de Fi de Grau del Grau de Nutrició Humana i Dietètica. Consisteix en 1.500€ bruts per a l’alumne autor del treball, i 500 € bruts per al professor tutor.
- Premi Càtedra UB-DANONE al millor Treball de Fi de Grau del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments. Consisteix en 1.500€ bruts per a l’alumne autor del treball, i 500 € bruts per al professor tutor.
Què és el premi Càtedra UB-DANONE?
La Universitat de Barcelona, en col·laboració amb DANONE, convoca des de l’any 2015 el Premi Càtedra UB - DANONE per reconèixer els millors Treballs de Fi de Grau (TFG) dels graus de Nutrició Humana i Dietètica i, de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UB. L’objectiu del Premi és potenciar el coneixement en els àmbits de l’alimentació, la nutrició, la seguretat alimentària i la gastronomia.
El Premi és una de les accions de la Càtedra UB-DANONE, una plataforma especialitzada que va néixer el 29 de maig de 2015 per promoure, difondre i divulgar el coneixement sobre el iogurt i les llets fermentades en l’àmbit de l’alimentació, la nutrició i la salut.
Poden optar al premi els alumnes dels Graus de Nutrició Humana i Dietètica i Ciència i Tecnologia dels Aliments de la Universitat Barcelona que hagin presentat els seus treballs de fi de Grau el curs 2017-18.
Treballs Finalistes
El 17 de gener de 2019 es van reunir a I ‘Edifici de la Masia del Campus de l’Alimentació de Torribera, els membres del jurat tècnic del Premi Càtedra UB-DANONE per als millors treballs fi de grau de Nutrició Humana i Dietètica i Ciència i Tecnologia dels Aliments.
Entre els tretze treballs presentats, el jurat, atenent a la qualitat, l’originalitat i l’adequació al Premi dels treballs, ha proposat com a finalistes de la III edició del Premi Càtedra UB-Danone:
Treballs de fi de grau de Nutrició Humana i Dietètica:
- Caffeine and chlorogenic acids: the protective role of the two main bioactive compounds in coffee in the prevention of the mateabolic syndrome, presentat per Roger Barrull Pérez. Tutora: M. Emília Juan Olivé.
- Energy expenditure of elite female soccer players, presentat per Bet Sugranyes i Poch. Tutor: Andreu Farran Codina.
- Validació dels continguts d’un qüestionari per a l’avaluació del microentorn escolar relatiu a la nutrició i l’activitat física (SPAN-ET), presentat per Maria Godina Lapaz. Tutor: Andreu Farran Codina.
Treballs de fi de grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments:
- Prevalença d’astrovirus nous en la població pediàtrica, presentat per Núria Aregall Mestre. Tutora: Susana Guix Arnau.
- Lipd profile and sodium content of gluten-free vs gluten-containing bred: results from a comparative market study, presentat per Nataliia Tarnovska. Tutor: Francesc Guardiola Ibarz.
- Efecte de la suplementació amb herbes i fruits secs en la composició en àcids grassos i vida útil de la carn de conill de l’híbrid ibèric, presentat per Judit Santacana Querol. Tutores: Maria Àngels Oliver Pratsevall.
El jurat tècnic ha estat format per la directora de la Càtedra UB-DANONE, M. Carmen Vidal, Elvira López Tamames, cap d’estudis del grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, Teresa Veciana, coordinadora del TFG del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments, Andreu Farran-Codina, professor del Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia.