800 persones, de més de 60 anys, es posen en forma aquest curs a deu equipaments municipals

El Programa d'activitats físiques per a la gent gran, organitzat pel Departament d'Esports de l'Ajuntament, torna a ser un èxit de participació. 800 persones de la ciutat, de més de 60 anys, fan activitat física dins del programa municipal de gimnàstica de la gent gran, distribuïdes en 27 grups i 11 instal·lacions per a aquest curs 2019-2020. L' Ajuntament ha destinat 56.000 € enguany a aquest Programa.

Els pavellons poliesportius del Raval, La Bastida i Juan del Moral; els centres cívics de Can Mariner, Llatí, Fondo, Can Franquesa i Riu; l'Escola Primavera,  el Casal Municipal de les Oliveres o la llera del riu tornen a esdevenir epicentres d'un envelliment actiu i saludable.

800 persones de la ciutat de més de 60 anys que omplen cada matí, i alguna tarda, les classes de gimnàstica de manteniment, ioga, tai-txi, balls en línia i marxa nòrdica. El curs va començar el passat 30 de setembre i finalitzarà el proper mes de juny. Tot i que l’ocupació és de prop del 95%, encara queden algunes places lliures.

Les activitats estan dirigides per monitors i monitores titulades que garanteixen la qualitat del programa esportiu, adequat a les persones grans; l'activitat física es practica de forma suau i divertida, amb jocs i materials diversos. El nivell varia en funció dels grups i les modalitats esportives.  L'activitat física de la gent gran ajuda a preservar les capacitats funcionals, però també fomenta la relació social ja que moltes activitats es practiquen en grup.

Aquest programa  va néixer a la ciutat fa 31 anys. Des d'aleshores, no ha deixat de créixer fins arribar a les 800 persones i 27 grups del curs actual i, com cada any, destaca la presència majoritària de les dones (685). Tenen una mitjana d’edat d'entre 65 i 70 anys, acostumen a repetir cada any, pel que suposa un alt grau de fidelitat. Els grups poden ser de dos o tres dies de pràctica setmanal. El preu d'inscripció a una activitat (dos dies a la setmana) és de 17,90 €  tota la temporada. Si s'hi assisteix tres dies, el cost puja a 26,70 €.  Més informació: Departament d'Esports de l’Ajuntament: Pl. de Joan Manent, s/n.

Santa Coloma, seu de la cloenda de la Caminada per a la gent gran

La nostra ciutat és un dels 54 municipis barcelonins que participa al Cicle de passejades de la gent gran de la Diputació de Barcelona, que es farà en la modalitat de marxa nòrdica. El proper 28 de novembre, n'acollirem una: més de 200 persones dels grups de gimnàstica de Barberà del Vallès, Els Hostalets de Pierola, Sant Salvador de Guardiola i Santa Coloma de Gramenet recorreran  8 km per la Serralada de Marina i acabaran al Pavelló de la Bastida, on hi hauran activitats lúdiques. En els propers mesos seran les i els   participants de Santa Coloma qui visitaran la resta de poblacions en caminades similars. D'altra banda i, per primer cop, la cloenda d'aquest cicle de passejades en el que participa la nostra Ciutat, se celebrarà enguany a mitjans del proper mes maig, al parc de Can Zam. Hi ha prevista la participació dels grups de tots els municipis de la província de Barcelona, amb una participació d'unes 2.000 persones. S'hi organitzarà una passejada, diversos tallers esportius, un dinar i un lliurament de diplomes.