Comença la 3a edició del programa "Raïm i Cultura"

Aquest programa gastronòmic ofereix activitats sobre el patrimoni vitivinícola, per celebrar la tercera verema de la Vinya d’en Sabater, l’espai on l’Ajuntament està portant a terme el projecte de recuperació del conreu de la vinya a la ciutat.

«Raïm i Cultura» inclou enguany un cicle de set actes, amb maridatges i degustacions, combinats amb sessions de música, en què es preveu que hi participin unes 300 persones. Com a propostes destacades, el segon concurs de tast de vins per a persones aficionades, que tindrà lloc el 30 de novembre a l’Aura Fòrum d'Aura Seguros, i la visita guiada a la Vinya d’en Sabater amb tast del vi de la collita 2018, que es farà el 23 de novembre. Totes dues tenen aforament limitat i precisen d’inscripció mitjançant el correu electrònic: raimicultura2018@gramenet.cat. Un altre dels atractius principals és la possibilitat de gaudir d'una estona amb tast de vins amb sommeliers colomenques (el dia 21,19 hores, a l’espai bar del Teatre Sagarra). 

III Verema de la Vinya d’en Sabater 

El 2015 es van plantar els primers ceps de la Vinya d'en Sabater. Ubicada en un terreny del Recinte Torribera, es tracta d'un projecte que vol recuperar el patrimoni vitivinícola de la ciutat, i que avui en dia  està generant noves i importants oportunitats de formació i feina a joves d'entre 16 i 24 anys, a través del programa «Casa d'Oficis», que promou la Generalitat.

Enguany s’ha dut a terme la tercera verema d’aquesta vinya. El vi que se n’extreu és experimental i no es comercialitza. La Vinya d'en Sabater és una iniciativa de l'Ajuntament, que gestiona l’empresa municipal Grameimpuls i que rep el suport de la Universitat de Barcelona, a través del Campus de l'Alimentació de Torribera i de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).