Subvencions per dinamitzar el comerç

Els beneficiaris són les empreses de comerç, serveis, moda i artesania, i les parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Des del 8 de juliol, i fins a l'exhauriment de pressupost, amb el límit màxim del 31 de desembre de 2019, les empreses i els autònoms poden presentar les sol·licituds per acollir-se a aquesta nova línia d’ajuts, emmarcada en el pla anual de subvencions que convoca el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, i amb què el CCAM reitera el seu suport al comerç. L’objectiu és donar resposta als grans reptes del comerç, generar models de negoci competitius i prestigiar el sector. Així mateix, es vol dinamitzar el comerç mitjançant la recuperació de locals buits, la reforma d’establiments o parades de mercats municipals i la instal·lació de sistemes de recollida.

Els beneficiaris són les empreses de comerç, serveis, moda i artesania, i les parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris. En l’àmbit de la recuperació dels locals buits, la subvenció estableix la compra, l'arrendament o la concessió administrativa de locals, l’ús d’aparadors de locals tancats, la continuïtat de l’empresa comercial o l’ampliació de la superfície de venda, annexionant-hi un nou local. La subvenció també preveu la reforma de parades de mercats municipals sedentaris, l’adequació de les parades de mercats municipals no sedentaris o la reforma de l'establiment de botigues a peu de carrer que tinguin una antiguitat mínima de 10 anys. En l'àmbit de la implantació de sistemes de Click & Collect, la línia d’ajuts preveu la instal·lació de sistemes digitalitzats de punts de recollida (compra de guixetes i/o armaris amb el software corresponent). En seran beneficiàries les botigues a peu de carrer i les parades de mercats municipals sedentaris que disposin de l'espai suficient per incorporar punts de recollida digitalitzats.