Comença la primera edició de l'Escola Universitària d'Estiu de Santa Coloma

S'han programat dos cursos, un centrat en la salut i l'alimentació i l'altre en la història del rock. La ciutat no tanca les aules al juliol i ofereix també formació reglada per a adults.

El programa «Santa Coloma, ciutat universitària» continua compartint coneixement i apropant la formació a la ciutadania. Aquest mes de juliol s'enceta la 1a edició de l'Escola Universitària d'Estiu de Santa Coloma; un conveni de col·laboració, signat entre l'Ajuntament, la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Institut de Formació Continua de la UB, ha permès resseguir amb el programa  «Els Juliols de la UB» a la nostra ciutat. Enguany, s'ofereixen dos cursos: un especialitzat en alimentació i salut, que tindrà lloc del 15 al 19 de juliol, i l'altre, dedicat a la història del rock, que s'inaugura aquest dilluns 8 de juliol i acaba el 12 de juliol.

Ambdues formacions, adreçades a persones més grans de 16 anys, i encara amb la matrícula oberta, es realitzaran a la Sala d'Actes del Centre d'Art Can Sisteré. Tenen una durada de vint hores i es fan en horari de tarda (de 16 a 20. 30). El curs «Santako school of rock. Història del rock, perspectiva social i cultural» és la primera formació que aborda aquesta temàtica a la ciutat. Ofereix una aproximació crítica a la història cronològica del rock, i fa èmfasi en la perspectiva social i cultural. Cada sessió teòrica repassa els principals artistes de cada dècada i culmina amb una taula rodona. I el curs «Tot el que vols saber sobre alimentació... ho pots preguntar aquí» vol ser una alternativa a Google, almenys durant una setmana; experts en nutrició donaran respostes, basades en el coneixement, a preguntes freqüents de la ciutadania. Es realitzaran dos tallers pràctics i es clourà amb una taula rodona. Més informació a: juliols.ub.edu

D'altra banda, la UNED Santa Coloma (c. Prat de la Riba, 171) ofereix el 8 de juliol (de 16.30 a 19.30 h) el  curs «Aplicacions de la realitat virtual a la psicologia», adreçat tant a psicòlegs i estudiants com a persones que volen conèixer tècniques per intervenir en fòbies i pors.

Aprèn i perfecciona el teu català

El Centre de Normalització Lingüística L'Heura ofereix al juliol cinc cursos intensius, un de nivell inicial i dos de bàsic, als quals s' han apuntat 120 persones. D'altra banda, durant el 2018 es van inscriure als 88 cursos de català de l'escola, 1.934 alumnes. Les persones interessades a millorar l'any vinent el seu català poden matricular-se a partir del dia 2 de setembre.

Estudia idiomes a les vacances


L'Escola Oficial d'Idiomes de Santa Coloma (EOI) va oferir per a juliol cursos intensius, de 80 hores, d'alemany, francès i anglès (de 9.30 a 13.30). Els cursos de francès i alemany no es realitzaran causa de la falta d'inscripcions. En anglès, s'han obert els nivells de segon a quart, amb 73 alumnes, dels quals el 90% són persones residents a la nostra ciutat.