Remodelació de l'entorn del Museu

Degut a l’inici del projecte de remodelació dels entorns de l'edifici Torre Balldovina i Molí d’en Ribé, a partir del dimecres 3 de juliol només es podrà accedir al Museu pel carrer de Sant Carles.

Aquest dilluns 1 de juliol han començat les obres del projecte de remodelació dels entorns de l'edifici de la Torre Balldovina, declarat Bé d'Interès Nacional, i de les ruïnes del Molí d’en Ribé, declarades Bé d'Interès Local, amb l’objectiu de preservar la seva conservació i  evitar accions de vandalisme. Alhora, pretèn donar solució a les obres inacabades de l’entorn del Museu Torre Balldovina.

El projecte aprofita l’estructura existent que es va executar fa uns anys per tancar el recinte de les ruïnes del Molí i incorporar l’espai urbanitzat a la Plaça Pau Casals.

Les intervencions previstes són:

  • Remodelar l’accés al museu per fer-lo accessible complint la normativa actual.
  • Executar sobre l’estructura de formigó existent unes grades que comuniquen l’espai de dalt amb l’espai de baix on hi ha els jocs infantils.
  • A l’espai de dalt es conserva el porxo de fusta existent i s’incorpora a l’espai públic com a element d’ombra.
  • Deixar punts de llum natural i de visió cap a les ruïnes.

En una fase posterior està previst acondicionar un recorregut interior per fer visitable les ruïnes i també per fer visitable el refugi existent al subsòl o hipogeu.

Les obres adjudicades al maig a l’empresa COPISA tenen un pressupost d'1.153.682,64 €. El termini d’execució és de 9 mesos (abril 2020) i afecten una superfície de 3.720 m2. Estan finançades per l’Ajuntament, els fons FEDER de l’EDUSI Santa Coloma i una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Aquests treballs no afectaran la zona de formigó on es col·loca l’envelat per Festa Major que dona a l’Avinguda Santa Coloma. Hi ha una zona dels jocs infantils que s’haurà de traslladar al mes de setembre per poder executar una part de les grades.