Santa Coloma ha acollit aquest matí la 10ª Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

El principal document que s'ha aprovat és l'anomenada 'Declaració de Santa Coloma' que vol proclamar la voluntat dels municipis associats per promoure la creació d'ocupació, la protecció dels recursos renovables i no renovables i la conservació de la biodiversitat.

La inauguració, aquest matí, presidida per l'alcaldessa de Santa Coloma i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Santa Coloma de Gramenet, a 6 de maig de 2010. El Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet ha acollit aquest matí la 10ª Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que agrupa 253 institucions locals (sobretot ajuntaments) d'arreu de Catalunya i que lidera la Diputació de Barcelona.

La sessió, que ha aplegat prop de 100 representants municipals, ha estat inaugurada pel diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Joan Antoni Baron, i per l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.

El principal document que s'ha aprovat és l'anomenada Declaració de Santa Coloma que vol proclamar la voluntat dels municipis associats per promoure la creació d'ocupació, la protecció dels recursos renovables i no renovables i la conservació de la biodiversitat. Aquesta creació de nous llocs de treball als municipis, tant en les empreses privades com en les pròpies activitats municipals, es pretén aconseguir posant en marxa iniciatives amb recursos renovables. És a dir, implantant equipaments de producció d'energia renovable, especialment, energia solar tèrmica i fotovoltaica als edificis i equipaments municipals. També s'ha acordat posar en marxa nous llocs de treball per a la millora de la gestió del subministrament d'aigua i de la recollida i tractament de residus.

D'altra banda, l'Assemblea ha aprovat una iniciativa sobre un sistema sostenible de gestió d'envasos. La idea és que els municipis ajudin a promocionar els envasos reutilitzables i desenvolupar sistemes de dipòsit, devolució i retorn d'envasos. En aquest sentit, s'ha presentat un model de moció municipal perquè els municipis que vulguin, puguin donar suport al sistema de dipòsit i retorn d'envasos.

Finalment, també s'ha acordat que la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s'adhereixi a la Xarxa Aliança del Clima, una xarxa europea d'entitats locals implicada en la lluita per la protecció del clima de la terra i que està formada per 1.500 entitats locals.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències, i promoure i dur a terme projectes d'interès comú.

La Xarxa es va crear el 16 de juliol de 1997 en l'assemblea constitutiva que va tenir lloc a Manresa, on 118 municipis van formalitzar la seva adhesió. En aquests moments, la Xarxa té associades 253 entitats locals catalanes, que representen el 80% de la població total de Catalunya.

- Us adjuntem una imatge de la inauguració, aquest matí

Per a més informació

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat