Santa Coloma de Gramenet, a 16 d’octubre de 2014. El proper dimarts 21 d’octubre, la Biblioteca del Fondo serà l’escenari de l’acte d’inauguració de la 2ª. Setmana de la Ciència a Santa Coloma (18.30h). La ciutat s’afegeix a aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb més d’una trentena d’activitats que es prolongaran fins a finals de novembre.
La cita inaugural de dimarts estarà presidida per l’alcaldessa Núria Parlon. Posteriorment s’oferirà un taller –“La ciència ajuda la cuina?”- per aprendre a fer esferificacions. Aquesta és la primera activitat que oferirà el nou espai de demostracions i tallers anomenat “Cuines del món” de la Biblioteca del Fondo. El taller d’esferificacions a la cuina està obert a tothom (limitat a l’aforament de l’espai), les persones interessades es poden inscriure enviant un correu electrònic a: tardymj@gramenet.cat
La informació més fiable sobre dietes i alimentació A les activitats emmarcades a la Setmana de la Ciència de l’octubre, destaca la conferència “Alimentació als mitjans de comunicació” a càrrec de l’Abel Mariné, coordinador de la Unitat UB-Bullipèdia i catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia (28 octubre, 18:00h Biblioteca del Fondo). L’expert abordarà qüestions diferents com: Es controla la publicitat d’aliments? Com podem saber que una informació sobre dietes és fiable? On publiquen o informen els experts en nutrició? Qui pot o qui hauria d’informar sobre aliments i alimentació? On em puc informar amb solvència sobre el valor nutritiu i la seguretat dels aliments? Com es resolen els conflictes d’interessos empresa/recerca en l’àmbit de la investigació sobre aliments?
D’altra banda, també destaca la mostra “Dones de Ciència” a la Biblioteca Can Peixauet, del 31 d’octubre al 12 de novembre, en l’horari habitual d’aquest equipament. Es tracta d’una mostra de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.
Dones científiques
El mes de novembre continua la Setmana de la Ciència a Santa Coloma. Una de les propostes destacades és la taula rodona ‘Dones científiques’, que s’oferirà a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré el 12 de novembre (12.30h), adreçada a estudiants de secundària, batxillerat, cicles formatius i professorat. A la Biblioteca del Fondo, el 20 de novembre tindrà lloc la conferència amb tast “Les universitats obren les portes a la cuina. El projecte Bullipèdia”, a càrrec de Marta Vila, de la Unitat UB-Bullipèdia ubicada al Campus de l’Alimentació. Aquestes són algunes de les més de 30 propostes d’activitats que tindran lloc a la ciutat, des del 18 d’octubre fins el 30 de novembre. Podeu consultar el programa complet en aquest mateix web.
Festa ExpAliments, aquest dissabte
Aquest dissabte 18 d’octubre, de 10.30 a 14.30 el campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona ofereix la Festa ExpAliments, una jornada gratuïta amb diferents activitats, enguany centrada en la influència de l’alimentació i la gastronomia sobre la cohesió territorial, que suposa una prèvia a la Setmana de la Ciència. El públic assistent podrà veure demostracions gastronòmiques a càrrec de restauradors i d’escoles d’hostaleria, així com tasts de productes de diferents D.O. del Barcelonès Nord i del Maresme, entre d’altres.
També inclourà un mercat de productes de proximitat, així com un espai d’empreses agroalimentàries, d’empreses emergents (start-up) i entitats que promouen la innovació, així com associacions sense ànim de lucre relacionades amb el sector. Una altra de les activitats destacades serà un concurs de cuina per a estudiants d’instituts de Catalunya.
Més informació al web de la Setmana de la Ciència
**Us adjuntem arxiu amb la imatge del cartell d’enguany
Per a entrevistes o més informació:
Servei de Premsa i Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Ana B. Pérez 93 462 40 13 – 618 045 48