Més de 4.200 infants de la ciutat tenen una beca de menjador escolar per a aquest curs

El 43% dels alumnes d’infantil i primària de Santa Coloma reben una beca de menjador al curs 2021/22. Des de 2013, l’Ajuntament hi ha invertit més de 14.000.000 € perquè arribin a totes les famílies

 

L’Ajuntament ha posat en marxa la novena convocatòria del programa «El menjador de l’escola a l’abast de tothom» per a aquest curs 2021/22, en què s’hi invertirà 1.400.000 euros per garantir que tot l’alumnat de la ciutat rebi almenys un àpat equilibrat i saludable al dia.

Un total de 4.247 alumnes de Santa Coloma d’educació d’infantil i primària (el 43% de l’alumnat) reben una beca de menjador gràcies a fons econòmics de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya. D’aquests, 3.888 infants perceben una beca del 100% del cost del menjador, mentre que 359 n’obtenen una complementària. El cost d’una beca de menjador és de 6,33 euros al dia de mitjana i inclou tant l’àpat com el servei de monitoratge al migdia.

 
Programa municipal

El programa municipal de beques menjador «El menjador de l’escola a l’abast de tothom» es va posar en marxar ara fa nou anys amb l’objectiu d’estar al costat de les famílies, ajudant-les amb la conciliació econòmica i laboral, i forma part del pla estratègic del govern municipal.

Des de l’Ajuntament no es posa un límit a aquesta inversió, de tal manera que totes les famílies que compleixen els requisits tenen la beca de menjador per als seus fills/es. El 2013 es va posar en marxa aquest programa, i des de llavors s’han aportat més de 14.000.000 euros. Durant aquest període, s’ha incrementat en un 77% el nombre d’alumnes beneficiaris (vegeu el gràfic) gràcies a l’ampliació del topall d’ingressos per unitat familiar requerits.

Enguany, dels 9.870 infants escolaritzats a Santa Coloma, més de la meitat (5.351 infants) han sol·licitat una beca de menjador per a aquest curs, i l’Ajuntament i la Generalitat n’hi han resolt favorablement el 79%.

 

Una alimentació saludable

Una altra de les finalitats del programa municipal de beques menjador és promoure els hàbits d’alimentació saludable en aquesta etapa escolar. Un estudi de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l’Alimentació (SEDCA) demostra que una bona alimentació influeix positivament en el desenvolupament cognitiu i rendiment escolar dels i les alumnes. A més, és un dels pilars de la prevenció de malalties (obesitat, diabetis…).

En aquest sentit, cada cop és més important el paper dels menjadors escolars i dels educadors. Aquest programa municipal compleix també a aquests estàndards que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS).