Més de 200 persones estrenen el circuit inclusiu "Sumant capacitats"a

Santa Coloma és la novena ciutat de Catalunya que té un circuit d’aquestes característiques, amb la novetat d’un itinerari per a persones amb autisme.

Santa Coloma de Gramenet, a 15 de març de 2015. Avui s’ha estrenat a Santa Coloma de Gramenet el circuit inclusiu “Sumant Capacitats”, una iniciativa promoguda per la Fundació Itinerarium amb l’Ajuntament de Santa Coloma, per a fomentar la pràctica esportiva, córrer i caminar, entre els col·lectius de persones que tenen més dificultats per motius de diversitat funcional i per a la gent gran. Més de 200 persones han participat a l’estrena del circuit, entre elles l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; la diputada al Congrés i portaveu d’Esports, Carme Sayós; i la creadora de la tipografia i membre del Projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium, l’Anna Vives. També han estat presents a la jornada el dissenyador del circuit, expert en muntanya i pare d’en Kilian Jornet, l’Eduard Jornet, i el també representant de la Fundació Itinerarium, Marc Vives.

L’alcaldessa ha destacat “la importància que les ciutats incloguin propostes d’oci i esport de muntanya per a tohom”. En aquest sentit recorda que “en els últims anys l’Ajuntament de Santa Coloma ha intensificat les millores a la via pública per a una ciutat sense barreres i adaptada a les persones que tenen diversitat funcional; ara fem un necessari pas més enllà, sortim de la ciutat, i acostem la natura i l’esport a aquests col·lectius”, ha afegit Núria Parlon.

Dos recorreguts, un adaptat a persones amb autisme

Santa Coloma de Gramenet és una de les 9 ciutats de Catalunya que disposa d’un circuit “Sumant Capacitats”; com a novetat incorpora un recorregut adaptat a persones amb autisme. El circuit es troba al parc de la Serra de Marina i té dos recorreguts que s’inicien al final de la carretera de la Font de l’Alzina. Un de 3,7 quilòmetres i un altre de 2,1 quilòmetres apte per a cadira de rodes elèctrica, Joëlette (cadira d’una roda tot terreny) i Handbike (bicicleta de mans); incorpora senyalització amb plafons i estaques permanents a la zona. Els plafons mostren el mapa amb el recorregut, el desnivell i l’explicació del projecte i les estaques tenen dos colors diferents segons el recorregut. En ambdós casos s’utilitza el llenguatge Braille per a persones cegues.

En la posada en marxa d’aquest projecte han participat aportant alguna proposta diferents entitats de la ciutat, com Aspanide, CEMFIS, Alquimistes Teatre, AMPA Josep Sol, Centre Assistencial Dr. Emili Mira-Centre de Salut Mental Martí i Julià, Funamment i APACCAT.