L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, visita les obres de les dues properes llars d’infants d’aquesta ciutat

L’Ajuntament de Santa Coloma està a punt de finalitzar les obres de l’escola bressol del carrer de Francesc de Moragues (barri Riu Sud) i del Front Fluvial (barri del Raval) i formen part del Pla de llar d’infants que té en marxa el consistori amb l’objectiu que hi hagi com a mínim una escola bressol per districte.

L’alcaldessa de Santa Coloma ha visitat les dues noves llar d’infants de la ciutat, les obres de les quals estan a punt de finalitzar. Es tracta de la propera llar d’infants del barri Riu Sud –ubicada a l’antic solar de les aigües- i la del barri del Raval –ubicada al Front fluvial, en el carrer de Sant Jordi amb el passeig Salzereda. Ambdós equipaments es posaran en marxa durant el 2011.

Les dues llar d’infants tindran dues línies educatives, el que suposa un total de 164 noves places públiques (82 per equipament) a Santa Coloma. La distribució de cada escola bressol es realitzarà de la següent manera: 16 nens i nenes de 0-1 anys, 26 nens de 1-2 anys, 40 nens de 2-3 anys.

En el Ple municipal, celebrat ahir, es va aprovar la proposta de denominació d’aquestes dues llar d’infants, realitzada per la Comissió de Patrimoni Arquitectònic, Cultural, Natural i per a la Normalització Lingüística i entitats de la ciutat. Per una banda, la propera llar d’infants del carrer de Francesc de Moragues s’anomenarà “L’Ànec” i la ubicada al Front Fluvial del Raval serà “La Sargantana”; a més també es va aprovar la denominació de “L’Oreneta” per a l’equipament del Sant Just.

Les dues noves llars d’infants formen part de les inversions del Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEESL). De fet, una tercera part dels projectes FEESL a Santa Coloma s’ha dedicat a la construcció d’aquestes dues escoles bressol, el que suposa 2,9 milions d’euros en total d’inversió.

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon ha destacat que “per al govern municipal l’educació és una de les prioritats. Hem de continuar treballant per millorar l’educació i donar resposta a les necessitats de les famílies amb nens i nenes en aquesta etapa educativa, i sobretot ajudar els pares i mares a la conciliació de la vida familiar i afavorir la igualtat d’oportunitats”.

Aquestes dues llar d’infants públiques s’afegiran a les quatre que actualment estan en funcionament. En concret en aquest curs 2010-2011 s’ha posat en marxa la llar d’infants “La Maduixa” (Riera Alta) que s’ha unit a els “Pins” de Santa Rosa, “La Cigonya” de Riu Sud i “L’Esquirol a Singuerlín. Amb les quatre llar d’infants, hi ha 328 nens i nenes a Santa Coloma en aquests equipaments.

Característiques de les noves llars d’infants

La llar d’infants de Francesc de Moragues té una superfície de 740 m2, un disseny modern i funcional i es distribueix en 2 plantes, amb un esquema semblant a la Llar d’infants La Maduixa. Planta baixa amb distribució d’aules, espais de servei (cuina, magatzems, bugaderia) amb accés independent i zona atenció públic (2 despatxos). Planta primera amb la sala polivalent, sala de professors i vestidors personal. Accés principal a través d’un porxo pel carrer Francesc Moragues. Pati de petits (0-1 anys) separat del pati de mitjans i grans amb totes les aules amb accés directe, entre d’altres elements.

La llar d’infants del Front Fluvial disposa d’una superfície de 720 m2 i un pati de 400 m2. La distribució és en planta única amb el vestíbul, espais docents (aules i sala polivalent) i cuina en façana i espais de suport (magatzems, despatxos, sala profes, bugaderia, rebost). Accessos principal i de servei des de l’espai públic cap al Passeig de la Salzereda. Pati comú (amb separació zona petits) amb accés directe des de totes les aules. Tractament del pati amb diferents materials i col•locació d’arbrat, espai d’ombra i hort, entre d’altres aspectes.

Podeu accedir a la videonotícia en el web municipal www.gramenet.cat

Per a més informació i/o entrevistes:

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat