El Ple aprova l’ampliació del servei de recollida de mobles i trastos vells

A la sessió ordinària del Ple municipal del mes de juliol, celebrada avui dia 24, ha destacat la presa de possessió de quatre nous regidors i regidores, que substitueixen les quatre renúncies que s’hi van formalitzar al Ple del passat 26 de juny. També en aquest Ple s’han aprovat, entre altres temes, l’ampliació del servei de recollida de residus i voluminosos, la incorporació del nostre Ajuntament a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública i els dos dies del calendari de 2018 que seran festa local a Santa Coloma de Gramenet.

Nomenament de quatre nous regidors i regidores
Com a membre del Grup municipal del PSC ha pres possessió del càrrec de regidora Maria Dolores Andrades Tineo, a l’escó que ocupava fins ara Remedios Aragón Aragón, que va deixar el Consistori per jubilació el passat mes de juny.
Per formar part del Grup municipal de SOM Gramenet, han pres possessió dels seus càrrecs com a noves regidores Francisca Luna Gato i Maria Teresa Franco Presas, i com a nou regidor César López del Pozo. Substitueixen  Joan Pastor Pérez, Oriol Corral Dinà i Jesús Sánchez Téllez, que van deixar els seus càrrecs el passat mes de juny per afavorir l’entrada al Consistori de noves persones que formaven part de la llista de SOM a les darreres eleccions municipals.

 Recollida de trastos
El Ple ha ratificat l’acord de la Junta de Govern Local del passat 4 de juliol sobre la modificació del contracte administratiu especial de la recollida selectiva de residus voluminosos, en el sentit d’ampliar la quantitat de 501.742,15 euros per al període entre l’1 de juliol d’enguany i el 30 de setembre de 2021.
Amb aquesta ampliació, la ciutat tindrà un camió de recollida més els matins de dilluns a dissabte i un camió més els dissabtes a la tarda, amb la qual cosa el servei es prestarà amb sis camions. Aquesta mesura s’ha pres després de comprovar que hi ha un increment en el nombre de trucades de la ciutadania al telèfon 93 385 73 12, que atén de manera gratuïta a domicili les demandes de recollida, i que també ha augmentat el nombre de tones de residus recollides.


Gestió pública de l’aigua
A proposta de l’alcaldessa Núria Parlon, al Ple s’ha aprovat (amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, GE-ICV-EUiA i SOM, i els vots contraris del PP i Ciutadans) la incorporació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), així com els estatus que regiran aquesta associació.
Són compromisos d’AMAP difondre, vetllar, promoure i impulsar la gestió pública de l’aigua. El passat 22 de març la nostra alcaldessa, en un acte compartit amb els alcaldes i alcaldesses de les ciutats de Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallés, El Prat de Llobregat, Sabadell i Terrassa, ja va signar el protocol d’intencions per impulsar l’esmentada associació.

Els alcaldes i alcaldesses que formen AMAP defensen que l’aigua és un element indispensable per a la vida, per la societat i pels ecosistemes i que, com a tal, s’ha de gestionar sota criteris d’interès general i de béns comuns. Cal garantir –diuen en els seus estatuts- l’ accés universal i assequible al servei de l’aigua, sense falta de subministrament per motius econòmics i socials. Un servei que s’ha de prestar de forma eficaç i els beneficis de l’activitat han de retornar a la societat per millorar el mateix servei i millorar també la qualitat de l’aigua retornada al medi ambient.

Festes locals 2018
El Ple d’avui ha fixat com a festes locals de Santa Coloma de Gramenet per a l’any 2018 els dies 21 de maig (segona Pasqua) i 24 de setembre (la Mercè).

Renuncies al Consistori

A la sessió s’ha donat compte de les renúncies com a regidor i regidores d’Aitor Blanc Aranjuelo, Patricia Lafuente Rodríguez i Alba Calvo Lallave, tots tres membres del Grup municipal de Som Gramenet, que deixen el seus respectius escons per afavorir ser substituïts per tres noves persones que formaven part de la llista de SOM Gramenet a les darreres eleccions municipals.

 Moció aprovada
Moció de rebuig a la producció i venda d’armes que alimenten els conflictes dels què fugen les persones refugiades. Presentada per SOMGramenet, PSC i GG-ICV-EUiA. Amb el vot en contra del PP i l'abstenció de C's.