Celebrada la recepció d’activistes de pau d'arreu del món

En el marc de les Jornades per la Pau i la Cooperació s'ha celebrat la recepció a activistes i constructors de la pau procedents de països d'arreu del món.

Avui s’ha celebrat un dels actes central de les Jornades per la Pau i la Cooperació d’enguany. A primera hora de la tarda d’alcaldessa Núria Parlon ha rebut a activistes per la pau de diferents països del món, acompanyada per la regidora de Solidaritat i Cooperació, Petra Jiménez, i el defensor de la ciutadania Fernando Oteros, entre d’altres representants de l’Ajuntament.

 A la sala de Plens de l’Ajuntament s’ha realitzat la recepció oficial d’aquests representants, tots ells persones molt actives en la defensa dels drets humans i la cultura de la pau en el seus respectius països i més enllà de les seves fronteres.

Durant l’acte l’alcaldessa ha destacat la importància de “sensibilitzar tota la societat i de treballar plegats en la cultura per la pau i en els seus importants valors des de ben petits”.

A continuació l’alcaldessa ha donat pas a cadascun dels assistents per conèixer les experiències dels activistes als seus propis països, amb projectes i entitats que lluiten dia a dia per la defensa dels drets humans:

• Meir Margalit, d’Israel i el seu treball a l’Association Againts House Demolitions. És cofundador de l’Organització Comitè Israelià contra la Demolició de Cases i regidor del partit Meretz “Nou Moviment” a l’Ajuntament de Jerusalem.

• Chema Caballero de Castuera (Badajoz), exmisioner xaverirà i que actualment treballa a Sierra Leone (Àfrica Occidental) amb un programa de rehabilitació de menors soldats.

• Issa Amro de Palestina-Hebron defenders, Youth Againsts Settlements i membre de diverses organitzacions d’acció no violenta contra l’ocupació israeliana a Hebron.

• Txema Urkijo de Llodio (País Basc), advocat i que va ser Director de Drets Humans i després Secretari de Pau i Convivència del Govern Basc, també exportaveu de Coordinadora pacifista Gesto por la Paz.

• Diego Quiroga de Colòmbia, que pertany a Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia, que rebutja la participació en qualsevol exercit o guerra.

Aquests activistes s'han desplaçat posteriorment amb l'alcaldessa a l’acte d’inauguració de les Jornades Per la Pau que s'està celebrant al Teatre Sagarra. Des de les 19:00h s'hi ofereix la taula rodona «No hi ha camí per la pau, la pau és el camí».Les Jornades per la Pau i la Cooperació continuen durant tot el mes d'octubre amb més de 40 activitats a la ciutat. Pots consulta el programa en aquest mateix web.