Xerrada "Un bon calçat és la primera prevenció del mal de peus"

El Programa de difusió d'hàbits saludables presenta aquesta conferència informativa el dilluns 7 (18:30h) a la Biblioteca Can Peixauet.

El dilluns 7 (18.30), el Programa de difusió d'hàbits saludables de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant organitza la xerrada "Un bon calçat és la primera prevenció del mal de peus" a la Biblioteca Can Peixauet (Av. de la Generalitat, 98-100) a les 18.30 hores. 

La ponent serà la directora d'Infermeria de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant, M.Àngels Fernández, i de la regidora d'Infància, Joventut i Salut de l'Ajuntament de Santa Coloma, Laia Tordera.

El Programa de difusió d’hàbits saludables arriba a gairebé 2.200 ciutadans en els primers 5 anys

La Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) ja fa 5 anys que ofereix consells de salut a la ciutadania dels municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs per mitjà del Programa de difusió d’hàbits saludables. Durant aquest temps, l’Hospital ha organitzat 32 xerrades, 26 de les quals a Santa Coloma i 6 a Sant Adrià, que han comptat amb la participació de 57 professionals de l’Hospital, entre facultatius i membres de l’equip d’infermeria. A més, hi han col·laborat professionals de l’atenció primària i membres d’associacions de malalts de la zona. En total, han assistit a les sessions 2.170 ciutadans.

El Programa, que va arrencar el març de 2009, és l’instrument creat per la FHES per a la promoció de la salut i la prevenció de les malalties, i que ajuda a l’organització a incentivar la implicació i la coresponsabilitat dels ciutadans en la seva salut. En el marc del Programa, a més de les xerrades la FHES també participa anualment en la Jornada de la Salut de Sant Adrià, que té lloc al mes de juny i des de la qual totes les entitats de l’àmbit de la salut del territori promocionen hàbits de vida saludables. 

Des del seu inici, el Programa de difusió d’hàbits saludables ha estat liderat per la Gerència de l’Hospital, que hi ha promogut la participació de tots els professionals. L’any 2011 el Programa va rebre un fort impuls gràcies a la signatura de convenis de col·laboració amb els ajuntaments dels dos municipis, que van suposar la formalització de la coordinació de les activitats d’educació sanitària i promoció de la salut adreçades a la ciutadania. Per mitjà del Programa, l’organització ha refermat la seva relació amb els ajuntaments de la zona i ha potenciat els lligams comunicatius amb les entitats socials i associacions de veïns.

Alta satisfacció dels assistents a les xerrades

El 97,5% dels assistents a les sessions del Programa assegura que les recomanaria a un conegut. És el resultat de l’enquesta de satisfacció bianual que realitza la FHES entre els ciutadans que assisteixen a les xerrades, i que els atorguen una nota mitjana de satisfacció de 8,9. L’interès de les sessions es valora amb un 9,1 i a la utilitat de la informació que s’hi presenta, amb un 9. Dels assistents, el 77% han estat dones i la mitjana d’edat se situa en els 61 anys.