El dies 19 i 20 d'aquest mes, una delegació de 20 professores i professors, coordinadors i gestors de set instituts de Santa Coloma amb ensenyaments de batxillerat (ciències i tecnologia) i de cicles formatius de grau superior, juntament amb representants de l’Ajuntament colomenc, van visitar els espais docents i de recerca del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) a Santa Coloma, ubicat al recinte de Torribera. Aquesta visita queda emmarcada en el desenvolupament dels acords del “Pla Local de la Formació Professional i Permanent de Santa Coloma de Gramenet” entre la direcció del Campus i l’Ajuntament de Santa Coloma.
La trobada entre la delegació de professors i representants dels instituts i del campus ha coincidit amb una visita de portes obertes que s’ha realitzat amb 16 alumnes de l’Institut Terra Roja de Santa Coloma juntament amb dos coordinadors de l’àmbit pedagògic i de batxillerat del centre.
Els membres dels diferents instituts van conèixer de la ma del director del campus, Màrius Rubiralta, i del coordinador de direcció en temes d’orientació als futurs estudiants, Claudi Mans, el projecte del Campus de l’Alimentació i el seu encaix dins el Recinte Torribera; l’oferta dels ensenyaments de Nutrició Humana i Dietètica (NHD) i de Ciència i Tecnologia dels Aliments (CTA); els serveis docents (biblioteca) i els laboratoris docents repartits en els més de 3000 m2 de l’Edifici de Laboratoris Docents (Marina).
La visita ha permès donar a conèixer també l’Edifici de La Masia en especial la Unitat UB-Bullipèdia i l’Edifici de Recerca (Gaudí) amb els nous laboratoris de l’institut de recerca de nutrició i seguretat alimentària. El recorregut ha finalitzat en els espais de la biblioteca del Campus de l’Alimentació i del conjunt de l’Edifici Docent i d’Atenció a l’Estudiant.
Acords entre el campus i els instituts
La visita és un primer pas, previ a establir un marc formal i estable d’acords entre el campus universitari i els instituts, que pot anar des de la participació del campus en l’orientació dels estudiants, l’oferta de petits cursos organitzats de cara als estudiants de cicles formatius de graus superior, mòduls pràctics i d’orientació preparats com a oferta del Campus d’una sortida programada pels alumnes, utilització documentació docent pels estudiants de dietètica, practiques d’estiu, treballs de recerca tutoritzats o realitzats parcialment als laboratoris docents del campus, i promoure conjuntament formació contínua pel propi professorat, entre d’altres.