Uns 11.000 clavells engalanaran els carrers del centre de Santa Coloma de Gramenet per a la XVII Exposició de Catifes Florals

Participen més de 300 persones col·laboradores, entre comerciants dels carrers de Sant Jeroni, Santa Coloma, Anselm Clavé i Major; de l’Escola Sagrat Cor, de la Fundació Tallers que treballa amb persones amb discapacitat, i voluntariat de la ciutat.

Santa Coloma de Gramenet, a 3 de juny de 2010. El proper diumenge 6 de juny diferents carrers del barri del Centre s’engalanaran amb flors durant tot el seu recorregut, per a la XVII Exposició de Catifes Florals. L’Exposició està organitzada pels comerços del Centre Comercial Sant Jeroni i l’Ajuntament de Santa Coloma, amb la col·laboració de l’associació Centre Comerç,  l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) i la Generalitat de Catalunya.

Enguany hi participen més de 300 persones, 100 de les quals són comerciants dels carrers de Sant Jeroni, Santa Coloma, Anselm Clavé i Major. Amb ells s’afegeixen alumnes de l’Escola Sagrat Cor, i usuaris, familiars i professionals de la Fundació Tallers –entitat que treballa des del 1988 a Santa Coloma i Badia del Vallès per a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat.

Aquesta tradició popular comença des de primeres hores del matí (7 h), quan es dibuixen els carrers, i de mica en mica s’omplen de flors que aporten color i vida a les vies. Les catifes florals estaran llestes a les 11 del matí aproximadament, hora en la que els carrers de Sant Jeroni, Santa Coloma, Anselm Clavé i Major ja lluiran amb tot el seu explendor. Enguany, s’utilitzaran uns 11.000 clavells, 50 sacs de sorra i 60 sacs de serradures.

Un dels moments àlgids de la festa serà a les 20 hores, en què la Colla de Gegants i Capgrossos, acompanyats pels grallers, realitzaran la trepitjada tradicional de les catifes. També participarà la Colla de Castellers, que enguany celebren el seu 25è. Aniversari, i faran una exhibició a les 12.30 hores, a la cruïlla dels carrers de Sant Jeroni i de Santa Coloma.

La XVII Exposició de les Catifes Florals es podrà visitar durant aquest diumenge d’11 a 20 hores. L’associació Centre Comerç fa coincidir aquest cap de setmana amb la cloenda de la Campanya de Primavera, que promou la compra als establiments comercials de Santa Coloma de Gramenet els dissabtes.

S’adjunta imatge del cartell de la XVII exposició de Catifes Florals

Per a més informació i/o entrevistes:

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat