Una Santa Coloma més accessible

Es posa en marxa un nou programa municipal d’adaptació de passos per a vianants per fer les voreres de la ciutat més accessibles.

 

Aquest dilluns dia 15 de maig comença a diversos punts de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet un programa municipal d’obres d’adaptació de passos de vianants a les voreres per a fer-les més accessibles a les persones que usen cadira de rodes, les famílies que passegen amb carrets de criatures, les persones grans amb dificultats per caminar i per a que tota la ciutadania guanyi en seguretat.

Els treballs duraran dos mesos i la inversió prevista és de 59.499,12 euros. S’hi beneficiaran voreres dels següents punts de carrers: Mn Camil Rossell-Nord, Mn Camilo Rossell-Dalt de la Ciutadella, Irlanda-Mn J. Verdaguer, Irlanda- Camil Rossell, Sant Francesc-Roselles, Pirineus-Sardana, Mas Mari-Sant Andreu, Mas Mari-Monturiol, Torras i Bages-Camprodon, Dr. Pagès-Valentí Escalas, Dr. Pagès-Pintor Fortuny, Sant Andreu-Valentí Escalas, Sant Andreu-Flor i Cel i Pau Claris-Avinguda de la Generalitat.

Els nous passos de vianants tindran senyalització especial per a les persones amb dificultats visuals i per a persones cegues, que estarà situada al terra, en el panot (encaminadors), per guiar-se i acostar-se als passos amb  seguretat .

Una Santa Coloma més accessible

Aquest 2017 és l’any de l’accessibilitat universal i algunes ciutat, entre les quals Santa Coloma de Gramenet, fan un esforç per tal de poder avançar en el camí de les ciutats per a tothom.

L’adaptació dels passos per a vianants forma part dels compromisos que va adquirir el Ple municipal d’aquest Ajuntament del passat 29 de març amb els col·lectius de persones amb discapacitats. Al Ple es va aprovar la declaració institucional de suport  “L’accessibilitat universal, una contribució al bé comú”, que promou la Federació Francesc Layret Cocemfe Barcelona per conscienciar la societat  de la importància d’assolir la plena accessibilitat dels productes, béns, serveis i entorns en benefici de les persones amb discapacitats. A la declaració, l’Ajuntament es compromet a donar un nou impuls a les accions que desenvolupa  des de les diverses àrees de govern per fer de Santa Coloma una ciutat més accessible, on els veïns i veïnes amb discapacitat puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va ser el primer en donar suport a aquesta declaració

Amb la mateixa finalitat, també aquest mes de maig Santa Coloma de Gramenet ha passat a formar part del grup de les ciutats metropolitanes que promouen l’accessibilitat universal, amb l’objectiu de seguir avançant en el disseny de polítiques que vetllin i impulsin ciutats per a totes les persones.