Una retrospectiva fotogràfica de Pere Català i Pic arriba a Can Sisteré

La mostra retrospectiva «La fotografia de Pere Català i Pic» es podrà visitar fins al 23 de juliol.

El 22 de juny (20.00 h) s’inaugurarà l’exposició «La fotografia de Pere Català i Pic», una mostra retrospectiva que es podrà visitar al Centre d’Art Can Sisteré fins al 23 de juliol de dimarts a dissabte de 17.00 a 21.00 h i dissabtes i diumenges d’11.00 a 13.30 h.

La trajectòria de Pere Català i Pic (1889- 1971), un dels exponents més importants de la fotografia catalana, ens permet explicar la quotidianitat de l’ofici i alhora la història de Catalunya. Nascut a Valls, en el si d’una família humil, va ser el fundador d’una gran nissaga de fotògrafs (Pere Català i Pic, Francesc Català-Roca i Pere Català i Roca). Conegut sobretot com l’autor del famós cartell Aixafem el feixisme, va ser un home polifacètic, autodidacta i innovador. Seduït per l’avantguarda parisenca, introdueix en la publicitat la fotografia i el pensament psicològic. És un dels exponents més destacats de l’aplicació del fotomuntatge del sud d’Europa.

Sota l’impuls de la Mancomunitat, va treballar en la recuperació del patrimoni arquitectònic i de la cultura popular.
Es va implicar en la modernització dels pobles de l’interior de Catalunya. Va participar en la creació del Comissariat de Propaganda de la Generalitat i va ser-ne el cap d’Edicions. Va publicar més 200 obres per difondre a l’exterior la tasca de la República. Va viure a l’exili interior els primers anys del franquisme,va ser un dels principals fotògrafs de la reindustrialització i de la introducció comercial de la fotografia en color.