Un cap de setmana de Mostra Gastronòmica amb les millors propostes de la restauració colomenca

És un gran esdeveniment cultural i ciutadà que comença avui i dura tot el cap de setmana, amb un ampli programa de tast i demostracions culinàries dels restaurants i establiments de Santa Coloma que hi participen.

 

 

Des d’avui 29 d’abril al diumenge 1 de maig, el tram de la rambla de Sant Sebastià situat entre els carrers de la Marina, de Sagarra i de Sant Silvestre, acollirà la 5a edició de la Mostra Gastronòmica, amb les millors propostes culinàries dels restaurants de Santa Coloma. Avui, a las 19.00 se celebra l’acte d’inauguració a càrrec del el president l’Associació Colomenca de l’Oci i la Restauració (ACOR), Paco Molina -organitzadors  de la Mostra-, i comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.

La Mostra compta amb el suport i l’assessorament de l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, amb la participació de l’Escola de Restauració, i amb la col•laboració de l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) i de l’associació Fondo Comerç.

El gust per la cuina i la cura per la seva elaboració ha arrelat en la nostra ciutat, en la que els bars i restaurants són un dels principals motors econòmics. L’oferta gastronòmica és àmplia i de qualitat i cada vegada és més reconeguda dins i fora de Santa Coloma. Una altre prova d’això és la consolidació d’ofertes que vinculen la restauració i l’oci local, com el programa Dijous Temàtics, que se desenvolupa cada mes a diferents restaurants.

23 empreses participants

El treball coordinat de les diverses associacions de comerciants amb l’Ajuntament, així com el dinamisme generat conjuntament per afavorir el consum quotidià als comerços i mercats locals, és palès en la Mostra Gastronòmica. Enguany hi haurà 23 expositors d’empreses dedicades a la restauració, hostaleria i a l’alimentació (19 restaurants, 2 bodegues, 1 de cafè i 1 de forn de pa) el millor aparador de l’oferta gastronòmica de la nostra ciutat.

Restaurants, bars i bodegues oferiran un ampli ventall de plats, acuradament elaborats, amb il•lusió i professionalitat, per a la degustació de totes les persones que visitin la mostra. A més, hi haurà activitats complementàries d’animació entre les que no faltaran les demostracions culinàries.

Cuina en directe

Amb el propòsit de fomentar la cultura culinària de la ciutat, hi haurà una cuina per fer demostracions. Els diferents restauradors de la ciutat cuinaran davant del públic el seu plat més típic i explicaran el procediment a través d’un sistema de megafonia. Igualment, un sistema de vídeo projectarà el procés de l’elaboració en pantalla. El públic podrà degustar l’elaboració dirigint-se a l’Espai de Degustació de la pròpia Mostra.

El dia 29 es farà maridatges entre formatges asturians i vins catalans, així com cates populars de vins, cerveses i caves a càrrec d’experts, entre d’altres activistes (consultar programa a www.gramenet.cat ).

La 5ª. Mostra Gastronòmica tindrà aquests horaris d’obertura: divendres de 19.00 a 24.00; dissabte, de 13.00 a 16.00 i de 19.00 a 24.00; i el diumenge de 13.00 a 16.00 hores.

L’entrada al recinte és lliure. Les persones que ho desitgin podran adquirir tiquets per valor de 12 euros que hi inclouen 10 degustacions de menjar, 3 de vins, 1 aigua i 1 cafè.