Santa Coloma de Gramenet, a 28 de maig de 2015.- L’associació l’Amical de Mauthausen i altres Camps de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, ha convocat per demà divendres 29 de maig, de 9:30 a 14h a l’Auditori Can Roig i Torres (carrer de Rafael Casanova, 5) a prop d’un centenar d’alumnes representants d’una vintena de centres de secundària de Catalunya, Aragó i sud de França, que formen part de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme “Mai Més”.
Es tracta de la II Trobada d’alumnes per donar continuïtat al desenvolupament del projecte de Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, que impulsa l’Amical amb el món local, i que va ser presentat al mes de març al Parlament de Catalunya en un emotiu acte amb els joves, en el marc del 70è. aniversari de l’alliberament dels camps de concentració.
En aquesta trobada a Santa Coloma de Gramenet prendran part alumnes de instituts de secundària de Vilanova i la Geltrú, Gavà, Manresa, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramenet, l’Almunia de Doña Godina (Aragó) i Perpinyà. Entre els objectius d’aquesta cita destaquen l’intercanvi pedagògic d’experiències i metodologies de treball dels temes de memòria, i la reflexió sobre els orígens del feixisme i la seva relació amb els moments actuals a Europa i a casa nostra.
Al grup colomenc hi participen estudiants i representants dels instituts La Bastida, Terra Roja, Numància, Ramon Berenguer IV, Puig Castellar i Can Peixauet. Els alumnes de Santa Coloma explicaran la seva experiència en el projecte “Memòria i compromís. Buchenwald 2015”, organitzat des del Programa Joves i Cooperació de l’Ajuntament d’aquesta ciutat, que compta amb la col·laboració de l’Amical Mauthausen i el Museu Torre Balldovina.
Manifest conjunt
De la trobada de demà i el treball conjunt dels instituts amb l’Amical i les entitats locals, sortirà un manifest per a ser llegit a les commemoracions del Dia Internacional de l’Holocaust, al gener del 2016; i també una Declaració de Santa Coloma amb el posicionament dels joves i el seu compromís davant la situació i els perills de l’extrema dreta. Per a l’elaboració d’aquests documents es farà una reflexió i un treball previ amb els juraments que van pronunciar els deportats als camps de Mauthausen i Buchenwald, al ser alliberats.
La trobada de demà comptarà amb la presencia de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i del president de l’Amical, Enric Garriga.
Per a més informació i/o contactes:
Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)
93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat
premsa.comunicacio@gramenet.cat