Torna el programa municipal "Patis oberts"

Es reprèn a tres escoles públiques de la ciutat, Miguel de Unamuno (entrada per l'avinguda de la Generalitat), Wagner (pel passatge de Sant Lluís) i Riera Alta (per carrer carrer dels Alps).

El dissabte 1 i el diumenge 2 de febrer (10.00), l'Ajuntament posarà en marxa el programa "Patis oberts" a les escoles Miguel de Unamuno (entrada per l'avinguda de la Generalitat), Wagner (pel passatge de Sant Lluís) i Riera Alta (per carrer carrer dels Alps).

El projecte "Patis oberts", que apareix en el Pla d'Acció Municipal 2011-2015 (PAM), sorgeix a partir de les necessitats detectades a la ciutat, relacionades amb l'oci i el temps lliure d'infants i adolescents (de 5 a 16 anys), i la manca d'espais oberts en algunes zones de la ciutat. Els patis de les escoles s'obren a les famílies i als menors durant els caps de setmana perquè tots gaudeixin del temps lliure. La idea és fomentar la participació , la relació i la convivència.

El 2012 es va iniciar una experiència pilot a l'Escola Beethoven que va resultar molt positiva. El 2013 es van obrir dos patis -Wagner i Beethoven- amb una participació superior als 1.000 nens en un període de 6 mesos (de gener a juny).

Per a aquest any, atesos els bons resultats de participació, l'Ajuntament amplia en un pati més l'oferta . Les escoles amb pati obert són Miguel de Unamuno (El Raval), Wagner (El Fondo) i Riera Alta (al barri homònim). Funcionaran els dissabtes i diumenges de 10.00 a 14.00 h.

Set monitors contractats per Grameimpuls a través dels plans d'ocupació, dinamitzaran el programa amb activitats de tot tipus. A cada pati hi haurà dos professionals de l'educació en el temps lliure i un reforç que farà funcions de coordinació. Una altra novetat és l'anomenat pati itinerant, que consisteix a obrir un diumenge al mes al pati d'altres escoles de la ciutat on es desenvoluparan activitats organitzades per entitats de la ciutat que, de manera altruista, ensenyessin el que fan.