En el marc del programa d'activitats de "Cuines del món", espai ubicat a la Biblioteca del Fons, les properes setmanes continuen els tallers per unir gastronomia i riquesa cultural. La següent cita tindrà lloc el dimarts 19 de maig, a les 18:00h, i consistirà en un taller de cuina saludable per a nens i nenes, a càrrec de la xef Ada Parellada (inscripcions tancades). Serà una bona manera per compartir i descobrir, amb els més petits de la casa, tot allò que s'amaga darrere d'una recepta i conèixer al detall, des del punt de vista nutricional i cultural, què mengem i què ens aporta.
Per als adults, hi ha una cita especial, la de dijous 21 de maig a les 18:00h (inscripcions tancades), denominada "Passa'm l'arròs", a càrrec del xef del restaurant colomenc Lluerna Víctor Quintillà, amb una estrella Michelin que, al costat del xef Xiuha Qiu, del restaurant Wenzhouy, cuinarà un plat d'arròs a quatre mans. S'ha escollit aquest aliment perquè gairebé en totes les cuines del món s'utilitza i alhora és un nexe comú entre moltes cultures i tradicions.
L'espai "Cuines del món" té la finalitat de ser un lloc de relació i intercanvi sobre la gastronomia, al voltant d'una cuina professional, a partir de conferències, cursos i tallers oberts a la ciutadania. La programació d'activitats està gestionada per una comissió integrada per representants del Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona, el Centre de Normalització Lingüística L'Heura, l'entitat Fondo Comerç i l'Ajuntament, entre altres entitats.