S'inaugura la primera fase de la transformació del carrer Circumval·lació

Diumenge que ve, 18 de novembre, se celebrarà l'acte ciutadà d'inauguració oficial de la primera fase de la reforma del carrer Circumval·lació. Es tracta de la reurbanització del tram que circula des de la confluència del carrer Olot fins al passatge d'en Parcerisas, que converteix aquest tram en un nou passeig per a la ciutat.
Aquesta fase del projecte, la primera de les dues que estan previstes, es va iniciar el juliol de 2006, ha dotat a aquesta important artèria de dues voreres d'un ample mínim de 2,40 metres, i incorpora zones de serveis per a les necessitats dels veïns de la zona i de les activitats comercials (àrea de càrrega i descàrrega, parades d'autobús, estacionaments per a persones amb mobilitat reduïda, ...)
La renovació de Circumval·lació ha afectat també, i de manera especial, al mobiliari i equipament urbans: nous bancs i papereres, renovat enllumenat i pilons de separació, així com un sistema de reg per degoteig a l'arbrat i a les zones enjardinades. Pel que fa a la circulació de vehicles, s'han generat dos carrils de circulació de tres metres d'ample en doble sentit. L'estacionament, a més del reservat per a persones amb mobilitat reduïda, es limita per als veïns en horaris nocturns i en festius.
Aquesta intervenció forma part del procés de transformació dels barris de la Serra d'en Mena (Fons, El Raval, Santa Rosa i Safaretjos) on s'estan realitzant més de 100 actuacions per a la millora social i urbana. Aquesta actuació, en particular, s'inscriu en les actuacions finançades per la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya i està cofinançada pel Consell Comarcal del Barcelonès que és l'organisme que ha executat l'obra.
La reforma total del carrer Circumval·lació transformarà un traçat urbà que fins ara actuava com frontera divisòria entre els municipis de Santa Coloma i Badalona en un espai guanyat per a l'ús ciutadà i que –a manera de bulevard- actuarà com una nova centralitat en aquesta zona de la ciutat.

Festa ciutadana

Per celebrar aquest espai guanyat per a les persones, durant el matí de diumenge se succeiran diverses activitats lúdiques de caràcter familiar. A partir de les 10.30 una bulliciosa xaranga animarà el tram inaugurat i convocarà als assistents a la zona de l'IES Terra Vermella i de la plaça de la Pipa, on s'ubicarà un circuit de karts a pedals i jocs procedents de tot el món. A les 12.00 està previst l'acte d'inauguració oficial.