Sessions informatives sobre els ajuts a les microempreses

El Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls organitza per encàrrec de l’Ajuntament unes sessions informatives sobre el nou programa d’ajuts municipals adreçats a persones autònomes i microempreses de la ciutat afectats per la Covid-19.

Aquestes sessions es realitzaran en format virtual els dies 8 de febrer (de 14.30 a 15.30h); 10 de febrer (de 17 a 18 h), 15 de febrer (de 14.30 a 15.30 h); 17 de febrer (de 17 a 18 h); 22 de febrer (14.30 a 15.30 h) i 24 de febrer (de 17 a 18 h). L’objectiu d’aquestes sessions és donar a conèixer el programa i assessorar i acompanyar a les persones sol·licitants en la tramitació de l’ajut. 

Les inscripcions s’hauran de fer a través de la pàgina web de Grameimpuls (www.grameimpuls.cat, apartat «Formació per a persones emprenedores»). Més informació al 93 466 52 24.

Recordem que aquesta línia d’ajuts està adreçada a subvencionar despeses com el lloguer, els subministraments, la quota d’autònoms o el material higiènic i preventiu, a les microempreses del territori (amb menys de 10 treballadors/es) que des del 14 de març de l’any passat hagin patit algun tancament del seu negoci arran de la pandèmia. Hi podran optar molts tipus de negocis com, per exemple, els bars i restaurants, les botigues de roba, els centres d’estètica, els gimnasos petits, els i les professionals autònomes, les parades de mercats ambulants, etc.

Els ajuts són de fins a 1.000 euros pels negocis que hagin patit un tancament, i de fins a 1.500 euros pels quals hagin sofert més d’un tancament. Per exemple, una sabateria només ha tingut un tancament i un restaurant dos o més tancaments.

Aquesta campanya d’ajuts és fruit dels acords inclosos al Pacte local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural que van signar el passat mes de juliol els quatre grups municipals (PSC, Ciutadans, ECP i ERC), i forma part també dels compromisos de gestió que figuren al Pla d'Acció Municipal 2020-2023 (PAM).

En aquesta ocasió, els fons que s’invertiran provenen de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en concret del Pla metropolità de suport a la cohesió social, l'economia de proximitat i la coproducció de serveis per als municipis (ApropAMB). L’AMB ha atorgat a Santa Coloma de Gramenet una subvenció per valor d’1.385.000 € dels quals 750.000 € es destinaran a aquests ajuts per a les microempreses de la ciutat.

El termini per presentar les sol·licituds s’obrirà a mitjans de febrer i s’allargarà dos mesos.