Segona exposició del cicle "Diaris de Viatge" al Centre Cívic Riu

"L'experiència urbana de Villa El Salvador Lima-Perú" dóna continuïtat al cicle de fotografia social i de defensa dels drets fonamentals.

Fins al 21 de juny al Centre Cívic Riu (C. Lluís Companys 9, Santa Coloma de Gramenet), s'hi pot visitar la segona mostra de la 4º edició del cicle de fotografia social "Diaris de Viatge" sota el títol " L'EXPERIÈNCIA URBANA DE VILLA EL SALVADOR, LIMA-PERÚ".

Detalls de l'exposició

Visites: Del 3 al 21 de juny, de dilluns a divendres de 10 a 14 h. i de 16 a 20 h.

Villa el Salvador és un dels anomenats 'pueblos jóvenes' de l'àrea metropolitana de Lima que està agermanat amb Santa Coloma de Gramenet i va guanyar el premi Príncipe de Asturias a la Cooperació, el premi de la Pau de Nacions Unides i altres guardons internacionals pel seu projecte exemplar de participació i desenvolupament social i urbà.

Imatges: Alegria Monzú, Mayte Rodríguez, Marina Rodinó, Guido Sattin, Edgard Sánchez i arxiu fotogràfic de l'Asociación Amigos de Villa.

Activitats paral·leles

Divendres dia 7 de juny, 19h, VISITA COMENTADA de l'exposició a càrrec d'Edgar Sánchez coordinador d'aquest projecte.
Tot seguit, a les 20h, PASSI DEL DOCUMENTAL "Villa el Salvador, porque no tenemos nada, lo haremos todo" dirigit per Carola Rodríguez, Boogaloo Films, en la programació estable de la Sala Singuerlin de la Biblioteca Singuerlín.

“Diaris de Viatge 2013”

En el marc del cicle d’exposicions de fotografia social i de defensa dels drets fonamentals “Diaris de Viatge 2013” s'ofereixen quatre exposicions solidàries al llarg de l’any a la Sala Riu, en el Centre Cívic Riu (carrer Lluís Companys, 9).  La primera d’elles va ser “Dies de Pakistan” del fotoperiodista Francesc Melcion, al mes d'abril.

Enguany, amb el lema “Apunts Urbans: 2013, Any europeu dels ciutadans” el cicle "Diaris de Viatge" vol mostrar amb imatges el dia a dia de dones, homes, nens i nenes en situacions difícils i, en alguns casos, adverses arreu del món. En concret, les quatre exposicions previstes d'aquest any mostren la importància que té per a cadascú el lloc on viu, la ciutat com a espai de reivindicació col·lectiva, el dret a un habitatge digne, les iniciatives socials en pro d’una societat més justa, entre d’altres aspectes. Així, la fotografia es converteix en testimoni de poblacions que esdevenen objectiu militar i viuen en un clima on les violacions dels drets humans són constants i queden, en la seva gran majoria, impunes.

El cicle "Diaris de viatge" és una proposta que s’emmarca en el Pla de Sensibilització per a la Solidaritat que porta a terme l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Les activitats d’aquest Pla, al 2013, es consoliden i s’amplien. En aquesta línia, s’acaba de posar en marxa la Comissió de Coordinació de la Sala Riu, un grup de treball que dissenya el programa i proposa nous projectes vinculats a la fotografia social. Enguany, s’han planificat les 4 exposicions de Diaris de Viatge i s’ha ampliat els dies i l’horari d’obertura al públic de cadascuna de les mostres, entre d’altres iniciatives.

Les següents mostres de "Diaris de Viatge":

  • Del 14 al 31 d’octubre: mostra “REVELA, projecte fotogràfic” (Primer Premi Internacional de Fotografia als Titulars dels Drets Socials). Es tracta d’una exposició emmarcada en les Jornades per la Pau i la Cooperació 2013. Les fotografies són d’Antonio Aragón, Eugenio Gutiérrez, Álvaro Laiz, David Rengel, Fernando Moleres i Eva Parey. Inauguració de la mostra: 3 de juny, 19 h, Centre Cívic Riu.
  • Del 2 al 20 de desembre: “Iraq 2003: vida diària en un país ocupat” del fotoperiodista Sergi Reboredo. Activitat emmarcada en la commemoració del Dia dels Drets Humans i alhora és una proposta de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). Inauguració de la mostra: 2 de desembre, 19 hs, Centre Cívic Riu.