Segona edició de les Estovalles Antirumors

Coincidint amb el seu desè aniversari, la Xarxa de Transmissió de Valors torna amb nous dissenys i continguts, elaborats a partir de l’espai participatiu generat a tal efecte i les aportacions dels participants.

Després de l’èxit de la primera edició de les estovalles antirumors, la Xarxa de Transmissió de Valors torna amb nous dissenys i continguts, elaborats a partir de l’espai participatiu generat a tal efecte i les aportacions dels participants. Si en un primer moment es van adherir una trentena de bars i restaurants de la ciutat, enguany són ja 37 els establiments adherits a la iniciativa. La bona acollida per part d’usuaris i professionals es va fer palesa a l’enquesta de satisfacció, a on el 95 % han trobat que aquesta campanya era interessant, i la pràctica totalitat es decantava per tornar a participar.

Una iniciativa en col·laboració

La iniciativa continua comptant amb la col•laboració de les associacions de comerciants de la ciutat ACI i Fondo Comerç i ha resultat un exemple de campanya de sensibilització de baix cost i elevat impacte, que ha tingut ressò, despertant l’interès d’entitats i altres administracions.
La proposta consisteix en oferir als establiments d’hostaleria l’ús d’unes estovalles amb missatges positius sobre la diversitat i la història de Santa Coloma. Les estovalles transmeten missatges per superar els prejudicis, estereotips i rumors que sovint dificulten l’apropament entre veïns i veïnes que compartim un projecte de ciutat, que ens estimem Santa Coloma i volem contribuir a construir un lloc d’oportunitats i bon veïnatge.

10 anys de treball anti rumors

La Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius celebra enguany una dècada de treball a Santa Coloma de Gramenet en el foment de la convivència ciutadana i en la lluita contra els prejudicis i els rumors falsos. La Xarxa és projecte pioner a l’Estat espanyol promogut per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, del que hi formen part 65 entitats ciutadanes i quasi 400 persones, que treballen conjuntament en favor de la convivència, el civisme i les bones relacions de veïnatge.

Amb una cinquantena de referents, la Xarxa es posa en marxa per esdevenir un espai on qualsevol veí o veïna pogués treballar per la convivència, i hi trobés els mitjans i els recolzaments necessaris. Alhora els seus membres es van comprometre especialment en la tasca de transmetre informació veraç, objectiva i contrastada en relació a les percepcions negatives i estereotips envers la convivència i la interculturalitat a la ciutat.