Santa Coloma tanca la Festa Major amb el tradicional Castell de focs

Des de qualsevol punt de la ciutat es podrà veure a partir de les 22.30 aquest espectacle pirotècnic que clourà quatre dies de Festa Major.

Santa Coloma de Gramenet es prepara per viure del 3 al 6 de setembre una nova Festa Major d’Estiu molt diferent de les anteriors, planificada per garantir la protecció de la salut de les persones. Aquest objectiu no farà menys gaudible la Festa, que ens presenta un munt de propostes atractives  per a tots els gustos amb una descentralització de les ubicacions. Una dotzena d’escenaris repartits pels sis districtes faran que la Festa Major arribi més que mai a tots els racons de la ciutat.

Per a l’estricte compliment de les normatives Covid-19 vigents, hi haurà control d’aforament a les activitats i reserva prèvia per accedir-hi. És imprescindible reservar les invitacions per assistir als actes de la festa a la nova plataforma municipal Grameticket. Aquest servei online possibilita la reserva gratuïta de localitats en el context actual de pandèmia.

Programació familiar i descentralitzada

La programació ofereix una seixantena d’activitats -amb una forta aposta pel talent local-, la meitat de les quals aniran adreçades a les famílies, amb espectacles d’arts escèniques i musicals aplegats en el cicle SÚPER UAU!.

Com a preludi de la Festa Major, ens retrobarem amb els Gegants Vells de Santa Coloma, la Coloma i el Silvestre, després d’un procés de canvi i de renovació en el seu aspecte el dijous 2 de setembre (21h) als jardins del Museu Torre Balldovina.

El divendres 3 (20h) es farà l’acte inaugural de la Festa Major als mateixos jardins del Museu amb la participació de les  entitats de tradicions populars catalanes de la ciutat. Aquest primer acte inclourà el pregó a càrrec de María José Díaz i Alba Coll, jugadores colomenques de petanca referents a escala internacional. Es podrà seguir en streaming per YouTube

S’iniciarà així una primera nit de Festa Major amb un monòleg del veterà actor Joan Pera a l’espai de l’Escola Miguel Unamuno (22h), la Màgia en Família de Gerard Borrell a l’espai de l’Escola Wagner (22h), i les actuacions musicals de Judit Neddermann amb el joven talent local Guille Ogayar (Espai de l’Escola Fray Luis de León, 21:30h); l’artista colomenca Queralt Lahoz acompanyada d’Ana Brenes (Parc del Motrocròs, 21:30h); i el Petit de Cal Eril (Jardins de Can Roig i Torres, 23h).  El concert de Karma Heliocéntrico Beat BlackØwl a l’espai de l’Escola Jaume Salvatella (21:30h), el Santako Sound amb la banda de la ciutat els COLOMA al CRJ Mas Fonollar (22:00h) i el cinema a la fresca amb Los Goonies a la Plaça del Barri Llatí (22h) completen el programa de la primera jornada.

Una de les novetats, el Violeta Festival amb La CIBA

El dissabte 4, el programa s’inicia amb una de les novetats de la Festa Major d’Estiu 2021, el festival infantil i familiar coeducatiu organitzat per La CIBA, Violeta Festival, a partir de les 10h i al llarg de tot el dia, a l’espai de l’Escola Fray Luis de León amb les actuacions musicals de Konkordia, un grup format per 7 veus de dones artistes i colomenques, i la cantant, guitarrista i compositora Maria La Blanco.

El cicle d’espectacles familars SÚPER UAU! serà protagonista a les escoles Miguel de Unamuno i Wagner, a la Plaça del Barri Llatí, i als jardins Can Roig i Torres amb doble sessió a les 11 i 19h. Els Castellers de Santa Coloma a la plaça Pau Casals (10h), vermut i gralles a la Torre Balldovina (12h), la festa esportiva i musical Santako Yard (a partir de les 11h) a l’espai de l’Escola Jaume Salvatella seran d’altres actes destacats de la jornada matinal.

La XXVI Trobada de gegants a la plaça de Pau Casals (19h) amb el 40è aniversari de la Colla de Gegants i Capgrossos, el hip hop d’Embrió Fest al Mas Fonollar (18h) i l’Esbart Dansaire Maragall al Teatre Sagarra (19h), seran el preludi d’una Nit de Focs i Tradicions a la Plaça de Pau Casals amb Retumbatú, els Trabucaires de Santa Coloma i la Colla Vella de Diables, a partir de les 21h.

Els DJ’s de Los 40 On Tour al parc del Motocròs (22h), la Nit del Folk als Jardins de Can Roig i Torres (22h), el Gran Cabaret a l’Escola Wagner (22h) i l’Orquestra Aquarium a l’Escola Miguel de Unamuno (22:30h), destaquen a la nit de dissabte, en la que Pirates Rumbversions protagonitzaran un concert itinerant des de les 21h, i el cinema a la fresca ens portarà “Regreso al futuro” a la Plaça del Barri Llatí (22h).

Un SINTONITZZA diferent

El festival de música independent FISC-SINTONITZZA, amb un nou format de caràcter diürn, obrirà el diumenge 5 de Festa Major a l’Escola Jaume Salvatella (11h) amb Guadalupe Plata acompanyats per Mike Edison com actuació destacada al llarg de tot el dia.

Els Coloristes a la plaça Joan Manent (11h), la colla castellera Laietans de Gramenet a la plaça Pau Casals (11h), Lali BeGood a l’Escola Fray Luis de León (12h), la Cobla Rosaleda a l’Escola Miguel de Unamuno (12h), i els diversos espectacles de SÚPER UAU! a Can Roig i Torres, barri Llatí i parc del Motocròs conformen l’oferta de les primeres hores de festa d’aquest diumenge 5.

La mítica banda barcelonina dels anys seixanta, Los Sírex, arriba a Santa Coloma aquesta Festa Major per demostrar, que el bon rock i la bona música no tenen edat. Actuaran a l’Escola Fray Luis de León (19h).

El Mag Lari al Teatre Sagarra (19h) serà l'únic espectacle de pagament de la Festa –amb les entrades a la venda a la plataforma Koobin-. Un espectacle de foc estàtic a càrrec de la Colla Jove de Dimonis a la Plaça de Pau Casals (20h) encetarà una nit de diumenge amb havaneres a Miguel de Unamuno (22h), la proposta musical de Maruja Limón i Las Migas a Fray Luis de León (21:30h), Daniel Felices, Laura Lázaro i Plaga N.11 al Mas Fonollar (21h i 23h) i l’espectacle de llum i so de l’artista audiovisual Franc Aleu, a La nit de la Salzereda (22h) al nou passeig de la Salzereda. De Vuelta i El Lere participaran al concert itinerant a partir de les 21h.

Castell de focs artificials per tancar la Festa Major

Dilluns 6 de setembre la Festa Major 2021 es tancarà amb doble ració dels espectacles familiars SÚPER UAU! (11 i 19h) a Miguel de Unamuno, Wagner, Plaça del barri Llatí, CRJ Mas Fonollar i jardins de la Torre Balldovina.

A la tarda tindrem concert de la Banda de Música a l’Escola Fray Luis de León (19h), sardanes amb la Cobla Bisbal Jove als jardins de Can Roig i Torres (19h), i a la nit el Castell de focs artificials no faltarà a la seva cita amb un espectacle pirotècnic que es podrà gaudir des de qualsevol racó de la ciutat (22:30h).

El concert de tancament de Festa Major d’enguany anirà a càrrec d’ABBA The New Experience, grup tribut a la mítica banda sueca, al Parc del Motocròs (23h).

Hi haurà Fira d’Atraccions i Corretapa

D’altres esdeveniments com la fira d’atraccions de Can Zam i el Corretapa del cap de setmana, així com les exposicions a Can Sisteré i al Museu Torre Balldovina es mantenen en el programa de Festa Major, amb versions adaptades a les circumstàncies sanitàries que malauradament ens toca viure, però que no han impedit l’organització d’una nova edició de la Festa Major d’Estiu de Santa Coloma de Gramenet en la qual els diferents equips municipals, els cossos policials, els serveis sanitaris, la vigilància privada i els Punts Lila de prevenció i atenció a les violències sexistes estaran a disposició de la ciutadania.