Santa Coloma reforça l'atenció social als infants i joves més vulnerables

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet reforça l'atenció social i educativa als infants i adolescents més vulnerables.

Us adjuntem una imatge d’aquest matí (d’esquerra a dreta): Mario Cuixart, representant del Centre Obert Germina; Raúl García, representant del Centre Obert Rialles; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma; Raül Moreno, tinent d’alcalde de Benestar Social i Famílies; Carmen Sánchez, del Centre Obert Moisès.

Santa Coloma de Gramenet, 15 de maig de 2012.- En el marc de les polítiques de benestar social del govern municipal, l'Ajuntament de Santa Coloma reforça el servei d'atenció a la població d'entre 3 i 17 anys en situació de risc social, i a les seves famílies. Amb el treball conjunt i coordinat del Centres Oberts i dels Serveis Socials de l'Ajuntament es donarà una resposta més àgil i prioritària, a través d'activitats extraescolars i familiars, per facilitar la integració i la igualtat d'oportunitats d'aquells nens i adolescents més vulnerables, en el marc econòmic actual.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha signat avui un conveni-marc de col·laboració amb els responsables dels Centre Oberts de la ciutat, amb l'objectiu de donar una cobertura integral de les necessitats socials i educatives dels infants i adolescents amb més problemes. L'Ajuntament augmenta els esforços doblant l'aportació assignada per als colomencs i colomenques usuaris i usuàries dels tres centres oberts -el Centre Obert Germina, el Centre Obert Moisès i el Centre Obert Rialles. En total, s’aporta més de 143.000 euros per a les gairebé 200 places que ofereixen aquests centres, el que suposa el doble respecte al 2011.

Durant l'acte de signatura, l’alcaldessa ha destacat que “amb aquesta tasca estem incidint sobre el petits i joves de la nostra ciutat, amb l’objectiu de millorar la seva situació i la de les seves famílies, així com garantint la igualtat d’oportunitats d’aquests joves que, en altres circumstàncies, probablement no tindrien”.

Integració i cohesió social

Els Centres Oberts realitzen un important servei d'atenció socio-educativa a aquells infants i adolescents amb problemes d'aprenentatge i d'integració social, a partir d'activitats de reforç escolar, d'orientació i formació pre-laboral, d'educació en valors i tecnologies de la informació, i dinàmiques de participació, entre d'altres àmbits.

Amb aquest nou marc de treball conjunt, es reforçarà la coordinació i la corresponsabilitat entre l'Ajuntament i els Centres Oberts, aquests actualment gestionats per fundacions i entitats de la ciutat dedicades a atendre a la infància i adolescència que ho necessiten (Fundació Germina, Servei Social Evangèlic El Far i Comunitat Germans Maristes de Santa Coloma).

Per una banda, s'ha formalitzat la creació de la "Xarxa de centres oberts" per a optimitzar i agilitzar el seguiment dels casos, a partir de Serveis Socials i els Centres Oberts. Alhora es crea un protocol per donar resposta ràpida a aquells nens i joves que necessiten una atenció educativa i social més urgent. També es posa en marxa un programa d'activitats educatives i lúdiques de cap de setmana, obert a tota la ciutadania, amb l'objectiu de visualitzar la important tasca d'aquests centres i alhora crear espais de trobada ciutadana per a la cohesió social i la igualtat d'oportunitats de tots els colomencs i les colomenques.

Us adjuntem una imatge d’aquest matí (d’esquerra a dreta): Mario Cuixart, representant del Centre Obert Germina; Raúl García, representant del Centre Obert Rialles; Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma; Raül Moreno, tinent d’alcalde de Benestar Social i Famílies; Carmen Sánchez, del Centre Obert Moisès.
 

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat